Junak Pešić otkrio kako je srušio Francuze: "Često branim sedmerce u zadnjim sekundama"

Foto: HRS

IVAN PEŠIĆ bio je junak utakmice s Francuskom. Obranom sedmerca u posljednjoj sekundi dvoboja osigurao je veliku pobjedu Hrvatskoj, ali što je još važnije - četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju.

Čovjek kojeg je zaustavio do tog ključnog trenutka nemilosrdno je punio hrvatsku mrežu bez greške. No, Michael Guigou morao je pogriješiti jednom.

"Reagirao sam instinktivno i obranio. Guigou nam je zabijao cijelu utakmicu, Stivi i ja nismo mu bili blizu. Sve je pogađao, no ne i zadnji sedmerac", rekao je Pešić.

"To nije slučajno. U Meškovu često branim sedmerce u zadnjim sekundama", dodao je junak hrvatske pobjede.

Marko Kopljar je sa 6 golova bio najbolji strijelac kod naših.

"Bilo je prostora za šut kada smo igrali sa sedam igrača i to sam iskoristio. Taj nam se rizik isplatio jer smo ih iznenadili. Stvarno smo nemoguće radili i u obrani i u napadu jer Francuzi i kada ne odigraju dobar meč igraju dobro. Eto, pobijedili smo i Dance i Francuze i sada se možemo u miru spremati za četvrtfinale. Dižemo se u formi i bit ćemo opasni", kazao je Kopljar.

Domagoj Duvnjak bio je prilično iscrpljen nakon utakmice.

"Bilo je teško kao što to inače bude kad igramo s Francuzima. Mislim da smo taktički odigrali sjajno. Napravili smo glavni cillj, a to je četvrtfinale", kazao je Duvnjak, kojeg je u jednom trenutku utakmice izbornik Babić morao smirivati jer se opravdano bunio na suce.

"Ma to je bila moja glupost, ne bih smio tako reagirati".

Pročitajte više