Jurčević: Moglo je i puno gore od ovoga

POMOĆNI trener hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Jurčević za Index je prokomentirao ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine koji je Hrvatsku svrstao u skupinu F zajedno s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom.

> Video - Dobar ždrijeb za Hrvatsku: Malta, Gruzija, Latvija, Izrael i Grčka

> Grci o Hrvatima: Puno zvijezda, malo kemije!

> Malta: Teško da smo mogli dobiti veće luzere od njih

> Gruzija: Prvi susreti sa selekcijom Dinamovog krvnika

> Start 3. rujna: Utakmice kvalifikacija petkom, subotom i utorkom

"Pratio sam izvlačenje i sada, s malim otklonom od ždrijeba, vidim da smo mogli izvući i znatno teže protivnike. Jasno je da ćemo se mi i Grčka boriti za prvo mjesto, a tu je i Izrael koji je uvijek pritajeni favorit, u posljednjih kvalifikacija uvijek bude blizu, ali se dosad nije uspio plasirati na veliko natjecanje", rekao je Jurčević naglasivši kako je pristup "lako ćemo" zabranjen:

"Nemamo pravo potcjenjivati nikoga, ponajmanje Grčku koja će igrati na Svjetskom prvenstvu i koja je osvojila pretposljednji Euro, u Portugalu 2004. godine. Latvija i Gruzija također su neugodne momčadi."

"Znatno teže bi bilo da smo u skupini s Turskom ili BiH"

Jurčević je otkrio i koje su, po njegovom mišljenju, bile lošije opcije u ždrijebu za našu reprezentaciju: "Skupina A je izuzetno neugodna, da smo tamo upali umjesto Njemačke bilo bi znatno teže. Turska, Austrija i Belgija su dokazane vrijednosti, a imali bi i dva daleka putovanja. I grupa sa Srbijom i Slovenijom bi bila nezgodna, a skupina u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina ima možda i najteže momčadi iz četvrtog i petog bubnja. Na papiru naša skupina izgleda lakše", zaključio je Jurčević.

Pročitajte više