košarka

Jusuf Nurkić: Što vrijedi sve to kad nam četiri igrača spavaju u jednom krevetu

Foto: Fiba

JUSUF NURKIĆ nije bio pretjerano razočaran nakon ispadanja reprezentacije BiH s Eurobasketa. Podsjetimo, Litva je pobijedila BiH 87:70 u izravnom dvoboju za posljednje mjesto koje vodi u osminu finala. Nurkić je za bosanske medije nakon utakmice rekao da je ponosan na ekipu i da bi sve više od ovog rezultata bilo čudo s obzirom na katastrofalan tretman reprezentacije u BiH.

''Kod nas je uvijek dobro ili zlo, nema između, ponosan sam na momke, trenere, stručni stožer. Kakve su turbulencije, ovo je impozantno, ponosan sam na njih, čestitam svima koji su sudjelovali, dali smo maksimum i Bosna i Hercegovina može biti ponosna", rekao je Nurkić, a prenosi SportSport.ba.

Na pitanje kakva je budućnost reprezentacije, jasno je odgovorio:

"To počinje od Saveza. Što imamo? Imamo li ljude koji vode to? Dobivamo trenera 10 dana prije prvenstva. Puno toga je prije sporta, sport je najlakši, tko god izađe daje maksimum i više od maksimuma. Momci su napravili strašne stvari u ovih mjesec dana."

Teške riječi Jusufa Nurkića

Nurkić je poslao poruku pred izbore u listopadu. 

"Idemo dalje, radit ćemo svoje, nadam se da ćete i vi u listopadu napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koja voli BiH, da se narod osjeća Bosancima i Hercegovcima bez obzira na vjeru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promjene. Znate kako funkcionira kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako da ih nazovem. Dajte meni predsjednika Saveza, i direktora, i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni s pripremama, ni s hotelima, ni s hranom. Ako možete to, ja sam spreman preuzeti sve funkcije, ako je do mene. Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio... Bolje ne počinjati, super je sve završeno."

Na komentar da je BiH pokazala kvalitetu, Nurkić je rekao neke jako zanimljive stvari:

"Što to vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne riješimo prioritete? Ljudi, moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega, sportašima se moraju osigurati najbolji uvjeti. Drugačije nećemo napredovati. Možemo napraviti eventualno čudo, jer je ovo bilo čudo, a ovih 12 momaka su dali svoj maksimum. Stvarno ne mogu nikome ništa zamjeriti.''
 

Pročitajte više