JUVEU I MANDŽI SAMO BOD KOD SENZACIJE SERIJE A Domaćini izjednačili u zadnjoj minuti

Foto: Getty Images/Guliver Image

JUVENTUS je u 34. kolu Serie A remizirao 2:2 kod Atalante, najugodnijeg iznenađenja sezone. Lider i aktualni prvak u najjačem sastavu igrao je u Bergamu protiv petoplasirane momčadi.

Trener domaćih Gasperini odlučio se da defenzivniji pristup i taktiku 3-4-2-1, u kojoj je najbolji strijelac Papu Gomez bio "lažna devetka", a drugi napadački adut Petagna na klupi. Tamo je bio i glavni veznjak Kessie koji se oporavlja od ozljede.

Iako je Juve pet kola prije kraja imao velikih osam bodova prednosti pred drugoplasiranom Romom, a u srijedu ga čeka gostovanje kod Monaca u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, Allegri je odlučio da neće odmarati nikoga od prvotimaca, pa je tako od početka igrao i Mario Mandžukić na lijevom krilu.

Ali to mu nije pomoglo da na poluvrijeme ne ode s golom zaostatka. Domaćini su poveli u 45. minuti, a strijelac je bio Andrea Conti. Kurtić je pokušao savladati Buffona udarcem s lijeve strane kaznenog prostora, ali njegov šut blokira Chiellini. Lopta se odbija do Gomeza, a Atalantin najbolji strijelac odlično reagira i umjesto da očekivano puca na gol, on brojne čuvare prebacuje potkopanom loptom koja ide i preko Buffona na drugu vratnicu, gdje se Conti baca ispred Khedire i Sandra i postiže sedmi gol sezone.

Juventus je izjednačio vrlo brzo, već u petoj minuti nastavka. Pjanić je centrirao iz slobodnog udarca, a Spinazzola glavom prevario svog golmana Berishu:

Sedam minuta prije kraja, Juventus je preokrenuo i tako činilo se osigurao pobjedu. Opet je Pjanić poslao loptu pred gol, ali sada s lijeve strane, a na drugoj, desnoj vratnici u zgoditak je pretvara Alves. Lijepo je utrčao i bacio se požrtvovno glavom ispred tragičara Spinazzole kojem je čelom loptu skinuo sa špica kopačke:

Na isteku regularnog dijela Freuler je donio veliki bod Atalanti tako što je u kaznenom prostoru nadmudrio i nadjačao Buffona i Barzaglija. Kao i bek Alves na drugoj strani sedam minuta ranije, tako je ovaj put veznjak Freuler reagirao poput golgetera te snalažljivo i požrtvovno iskoristio greške i sudaranje u Juventusovoj obrani:

JUVENTUS

ATALANTA

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više