JUVE IH GLATKO ODBIO Mourinho za Dybalu ponudio 80 milijuna eura i igrača kojeg je masno platio

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED poslao je službenu ponudu za Juventusovu mladu zvijezdu Paula Dybalu.
 
Za Mandžukićevog i Pjacinog suigrača engleski velikan poslao je ponudu vrijednu 79 milijuna eura. Čelnici Uniteda ponudili su i Henrikha Mhitarjana kojeg su u srpnju prošle godine doveli iz Borussije Dortmund za 45 milijuna eura. 
 
No Juve ih je glatko odbio. Šefovi talijanskog diva u Dybali vide nositelja igre u budućnosti.
 
 
Paulo je u posljednjih nekoliko utakmica ispao iz početne postave, a United je htio iskoristiti eventualne nesuglasice između igrača i kluba. 
 
Za Dybalu su zainteresirani mnogi europski klubovi, poput Real Madrida, PSG-a, Barcelone...
 
U ovoj sezoni 24-godišnji napadač u 25 nastupa zabio je 15 golova, a ugovorom je vezan za klub do 2022. godine.
 

S druge strane, Mkhitaryan je u očitoj Mourinhovoj nemilosti iz ne pretjerano poznatih razloga. Armenac je prošlu sezonu završio s 11 golova i pet asistencija, a jedan dio je propustio zbog ozljede. Početkom ove sezone je briljirao i u prvih sedam utakmica upisao šest asistencija i dva gola.

No, ubrzo je pao u formi, a onda ga je na zub uzeo i Jose Mourinho koji ga je i doveo u klub. Počeo ga je javno kritizirati, što Portugalac jako rijetko radi, a onda ga je polovicom studenog izbacio iz momčadi i tek ga je vratio prije pet dana. Igrao je pet minuta protiv Leicestera i 45 protiv Burnleya.

Armenca je praktički počeo nuditi drugim klubovima. Ponovno ga želi Borussia Dortmund, koja se očito specijalizirala za prodaju igrača i onda kasnije kupovanje istih za bitno manji iznos (Götze, Sahin, Kagawa). No, Mkhitaryana će teško dobtii za puno manje od 45 milijuna eura koliko ga je United platio, a problem bi bio i način na koji je Armenac otišao iz Dortmunda.

On i njegov menadžer Mino Raiola su se ružno rastali s Borussijom inzistirajući na njegovoj prodaji, a i sam Borussijin direktor Hans-Joachim Watzke je rekao da od tog transfera vjerojatno neće biti ništa. Tako se Mourinho okrenuo drugim opcijama pa Mkhitaryana sad gura "pod račun" za potencijalna pojačanja.

Pročitajte više