JUVENTUS POTRESA NOVI SLUČAJ BONUCCI Milan krenuo u lov na nezadovoljnu legendu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PUNIH šest godina Juventus vlada talijanskim nogometom. Osim što se nitko nije mogao približiti Staroj dami u borbi za Scudetto, torinski klub svoju je moć znao demonstrirati i kroz prijelazni rok, u kojem je otimao Romi Miralema Pjanića, Napoliju Gonzala Higuaina i time najveće rivale lomio u startu, prije početka sezone.

Međutim, sve je bilo tako do ovog ljeta i povratka Milana na nogometnu tržnicu. Rossoneri, koje mnogi, pa i navijači aktualnog prvaka, smatraju jedinim klubom koji može prekinuti dominaciju Juventusa, krenuli su ofenzivno, izgradili praktički novu momčad i 14. srpnja zadali Juveu veliki udarac.

Leonardo Bonucci, jedan od stupova ekipe, odlučio je napustiti Torino i preseliti na San Siro u transferu vrijednom 42 milijuna eura. Time je Milan dobio kapitalno pojačanje u obrani, ali i poručio tradicionalnom rivalu da je gotova njegova vladavina.

Navijači Juvea teško su prihvatili odlazak budućeg kapetana. No, taman što su se oporavili od "otmice", na vidiku je nova, čak još i bolnija.

Dijete kluba Claudio Marchisio nova je meta Milana, koji planira napad na njega u finišu prijelaznog roka. Iskusni 31-godišnji veznjak, koji igra za prvu momčad Juventusa od 2006. godine, poslije nastupa u Serie B te 10 godina igranja u crno-bijelom dresu (sezonu 2007/08 proveo na posudbi u Empoliju), nezadovoljan je tretmanom kod Massimiliana Allegrija i želi napustiti Torino, a cijela priča neodoljivo podsjeća na onu s Bonuccijem, koji je također imao sukob s trenerom.

On je prošle sezone odigrao 29 utakmice te zabio dva gola uz četiri asistencije, ali nije zadovoljan minutažom pored Pjanića, Khedire, a sada je tu i Blaise Matudii koji je stigao iz PSG-a za 20 milijuna eura. Talijanski reprezentativac svojevremeno je dao otkaz menadžeru koji ga je želio prodati iz Juventusa.

Ipak, strpljenje ga je izdalo i odlučio je da za njega nema budućnosti na Allianz stadionu, a to će pokušati iskoristiti Milan. Također, zanimljivo da je Marchisio poslije pobjede Rossonera kod Crotonea (3:0) lajkao fotografiju na kojoj igrači proslavljaju gol, a koju je izbacio njegov prijatelj i novi Milanov kapetan Bonucci, koji bi mogao biti odlučujući faktor u cijeloj operaciji.

Veznjak ima ugovor do 2020. godine, a pretpostavlja se da bi Juventus za njega tražio maksimalno oko 35-40 milijuna eura. Dakle, ulazimo u završni sprint prijelaznog roka, a može li Milan, koji sutra predstavlja Nikolu Kalinića, oteti još jednu Juventusovu legendu do 1. rujna - saznat ćemo uskoro. 

Pročitajte više