Ligue 1

Kako će izgledati Pochettinov PSG? Dovodi svog miljenika kojeg je Mourinho otpisao

Foto: EPA

SAMO JE pitanje vremena kada će Paris Saint-Germain službeno objaviti da je Mauricio Pochettino novi trener kluba nakon što je Thomas Tuchel iznenada dobio otkaz.

Nijemac je smijenjen proteklog četvrtka samo dan nakon pobjede nad Strasbourgom (4:0). On je u PSG stigao 2018. godine i osvojio dva naslova prvaka, Kup, Liga kup te prošle sezone odveo momčad do finala Lige prvaka, natjecanja koje je najveća želja PSG-ovih vlasnika.

Za Pochettina će ovo biti prvi posao nakon što je prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu, a glavni cilj koji će biti postavljen i ispred njega bit će trofej Lige prvaka.

Prvi transfer mogao bi biti dolazak Allija

Očekuje se da će Argentinac već u siječnju posegnuti za novim igračima pa se već može naslutiti tko su njegove želje i kako bi mogla izgledati njegova postava.

Pochettino je napravio sjajan posao u Tottenhamu, a oslanjao se na mlade igrače koji su pod njegovim vodstvom postali svjetske zvijezde. Tu spadaju Heung-min Son, Dele Alli i Harry Kane.

Alli je jedan od igrača koji je nezadovoljan svojim statusom u Tottenhamu gdje je sada glavni trener Jose Mourinho koji ga je nedavno javno kritizirao. Vrlo je moguće da će Alli biti prvi igrač kojeg će Pochettino dovesti u PSG.

No krenimo redom sklapanjem formacije 4-2-3-1 koju je Pochettino najčešće koristio.

Pochettino će u PSG-u na mjestu golmana imati iskusnog Keylora Navasa koji spada među najbolje na svijetu. Na toj poziciji nema potrebe razmišljati o drugim rješenjima.

Prvi desni bek PSG-a je energični Alessandro Florenzi kojeg će Pochettino skoro sigurno imati u svojim planovima, dok bi na drugoj strani trebao igrati 20-godišnji Mitchel Bakker kojem se otvorila šansa nakon ozljede Juana Bernata.

U veznom redu stanje nije idealno, ali kvaliteta je neupitna

Argentinski trener voli davati šansu mladim igračima i Bakker zbog toga ima velike šanse da bude standardan član prve postave.

Na stoperskim pozicijama Pochettino ne mora tražiti nove igrače jer tu su 25-godišnji Presnel Kimpembe i 26-godišnji Marquinhos. Obojica spadaju među najbolje na svijetu i po stilu igre odgovaraju Pochettinu.

Tijekom boravka u Tottenhamu Pochettino je na poziciji centralnih veznih volio imati jednog tehnički dotjeranog te jednog snažnog i defenzivno orijentiranog igrača. 

U PSG-u su defenzivno orijentirani veznjaci Danilo Pereira i Idrissa Gueye, dok ulogu playmakera zauzima Marco Verratti. Na ovim pozicijama također igraju Ander Herrera i Leandro Paredes.

Napad je najjače oružje PSG-a

Na ovom dijelu terena možda će Pochettino tražiti još neko rješenje, ali za početak vjerojatno bi se trebao riješiti nekog od navedenih igrača. Dojam je da će na početku najveću minutažu dati Verrattiju i Gueyeu.

Izbor na poziciji prednjeg veznog bit će lagan ako dođe Alli. Ta pozicija bit će spremna za njega.

Isto tako, skoro je sigurno da će Pochettino forsirati sunarodnjaka Angela Di Mariju uz glavne zvijezde Kyliana Mbappea i Neymara.

U napadu konkurenciju još čine Julian Draxler, Rafinha, Pablo Sarabia, Mauro Icardi i Moise Kean tako da će Argentinac imati veliki izbor.

Njegova postava u formaciji 4-2-3-1 najvjerojatnije će izgledati ovako: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Gueye, Verratti - Di Maria, Alli, Neymar - Mbappe.

Pročitajte više