Kako je Mihajlović na čudan način izgubio posao koji bi mu obilježio karijeru

Foto: EPA-EFE

U VELIKOM intervjuu za Gazzettu dello Sport Siniša Mihajlović govorio je o brojnim temama, uključujući Vukovar, Arkana i Međugorje.

Siniša Mihajlović otvoreno o Arkanu, Vukovaru, Međugorju i savršenoj utakmici

U sjeni teških tema, one nogometne ostale su malo zakinute, no legendarni srpski defenzivac otkrio je Talijanima koliko je malo nedostajalo da preuzme Juventus, klub Marija Mandžukića.

Dogodilo se to u proljeće 2014. kada se tadašnji trener Antonio Conte premišljao hoće li ostati u klubu. Dok je Talijan razmišljao, čelnici torinskog kluba kontaktirali su Mihajlovića koji ga je trebao naslijediti u ljeto. Međutim, Conte se predomislio, ostao i započeo ljetne pripreme, da bi iznenada otišao u srpnju.

"S Juventusom sam sve bio dogovorio. Bio sam u rezidenciji predsjednika Agnellija, zajedno s direktorima Marottom i Nedvedom. Onda je Antonio Conte odlučio ostati, da bi dao ostavku dva mjeseca kasnije. Ja sam ostao u Sampdoriji, a u Torino je stigao Max Allegri", započeo je o propaloj kombinaciji pa nastavio:

"S Interom sam bio toliko puta u kontaktu da više i ne znam koliko sam puta bio blizu klupe tog kluba."

Tvrdi da se beogradski derbi Partizana i Zvezde ne može uspoređivati s drugima.

"To je puno više od utakmice. Atmosfera na Marakani se ne može objasniti. U Milanu se igra derbi visokog plemstva. U Rimu je ismijavanje preko cijele godine na temu derbija. U Genovi su najljepše koreografije. U Torinu je zarazna ta volja da Torino preokrene hijerarhiju."

Umjesto Juventus, Mihajlović je nekoliko godina kasnije preuzeo Torino. Danas je na klupi Bologne, a Allegri je i dalje trener Juventusa.

 

Pročitajte više