Kako je Pepe ukrao Ronaldov rekord: Je li srušio Raula s trona ili ga s njim dijeli?

Foto: Guliver Images/Getty Images

ŠPANJOLSKA i Madrid su podijeljeni! Ali ne samo oko katalonskog zahtjeva za neovisnošću ili na frankiste i narodnjake, nego oko toga je li Ronaldo s dva sinoćnja gola Malmou postao najbolji strijelac u povijesti Reala, ili se pak tako izjednačio s legendom koja je prije njega nosila sedmicu.

Neosporno i s tim se slažu u oba tabora, da je Ronaldo duplim poentiranjem kod Malmoa pretekao Raula kao najbolji strijelac Reala u povijesti Kupa/Lige prvaka (67-66 golova), kao i da se 323. golom u 308. utakmici za Real u najmanju ruku na vrhu izjednačio s Raulom, kojem je za jednako toliko zgoditaka trebalo daleko više, 741 utakmica. 
 
Tako da, ako gledamo koliko im je nastupa trebalo za navedeni broj golova, Ronaldo je već sada "najbolji strijelac u povijesti Reala", jer je do jednakog broja golova kao i Raul, došao sa čak 433 utakmice manje od njega.
 
Ali, najčitaniji europski dnevnik Marca i Realov "fanzin", fanatično posvećen vođenju kronika i evidencije događaja "na dvoru", tvrdoglavo tvrdi kako je Ronaldo protiv Malmoa zabio rekordni, 324. gol za Real i tako sam od Raula preuzeo golgeterski tron kraljevskog kluba.
 
Prijepor oko tog jednog gola seže u vrijeme prije pet godina, točnije 18. rujna 2010. i prvenstvenu utakmicu Real Sociedad - Real Madrid na Anoeti. U 74. minuti, pri rezltatu 1:1, Ronaldo je namjestio loptu na 25 metara od gola s lijeve strane, zaletio se i opalio, a lopta je na putu prema vratima u rame pogodila Pepea, koji je u živom zidu smetao domaćinu, tako promijenila smjer, prevarila golmana Brava i završila u njegovoj mreži.

Prljavi Pepe kao i toliko puta do tada sjajno je odradio svoju destruktivnu ulogu, samo što je u ovom navratu oplemenio i golom. Točnije, njemu su ga pripisali španjolska La Liga i UEFA, dok je Marca, moćna institucija sama po sebi, koja k tome dodjeljuje trofej Pichichi, službenu nagradu za najboljeg strijelca Primere, gol dodijelila Ronaldu.
 
Naravno, ako Ronaldo u Švedskoj i nije postao najbolji strijelac u povijesti Reala i ako mu je brojač došao do 323, pitanje je dana i neke od sljedećih par utakmica kada će preskočiti Raula, ali dvojba ostaje.
 

Pročitajte više