Kalinić nakon maksimirskog debakla: Bili smo užasni, ovo nije Šibenik

"NE MOGU prepoznati svoju momčad, ovo nije Šibenik", potišen je i ljut bio Ivica Kalinić nakon što je njegova momčad u Maksimiru pala bez ispaljenog metka. "Nismo ličili ni na što, ovo je stvarno bilo preloše", morao je priznati trener Šibenčana koji protiv Dinama nisu stvorili niti jednu pravu šansu iako su u Zagreb došli s velikim ambicijama.

"Ne znam koji je razlog ovako loše igre. Imali smo komotnu situaciju, igrali smo bez ikakvog imperativa. No, iako nam nije bio nož pod vratom, odigrali smo jednu od najgorih, ma vjerojatno najgoru, utakmicu ovogodišnjeg prvenstva. Što drugo mogu reći...", otvoreno će Kalinić koji nije bio čak ni ljut što je prvi gol Dinama postignut iz zaleđa.

"Evidentno je da je Sivonjić bio u zaleđu, mi smo odmah reagirali s klupe, ali nitko nije uvažio naše sugestije. No, to je sad najmanje bitno, s obzirom da taj pogodak nije uopće usmjerio utakmicu. Greške su sastavni dio nogometa, događaju se, kako igračima tako i sucima", podvukao je Kalinić.

"Dinamo nas je ubio trkom, agresijom, dubinskim loptama.... A najgore od svega je što je to naš način igre. No, danas ga nismo pokazali. Zbog toga mi ovaj poraz vrlo teško pada, ali što je tu je. Moramo se što prije okrenuti nastavku prvenstva i budućim utakmicama", kaže trener Šibenika.

Jedino što je popravilo dan treneru Šibenika su vjerojatno rezultati najbližih konkurenata na tablici. Slaven Belupo u Kranjčevićevoj nije uspio zabiti gol Croatiji iz Sesveta, te se morao zadovoljiti remijem. Slaven je i dalje na trećem mjestu, te Šibeniku bježi samo tri boda. No, po broju bodova s Šibenčanima (32) zato se izjednačila Rijeka, koja je u posljednjim minutama postigla pobjednički pogodak protiv Varteksa i tako preskočila Krojače na tablici, te izbila na peto mjesto.

P.V.
Foto: Nikša Stipaničev / CROPIX

Pročitajte više