Kalinić sve bliže San Siru, a bivši napadač Rossonera ga hvali: "On je savršen za Milan"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NIJE tajna da je Nikola Kalinić jako blizu odlaska u Milan. Hrvatski reprezentativac želja je trenera Vincenza Montelle, ali Fiorentine zasad traži 30 milijuna eura koje Rossoneri ne žele izdvojiti za bivšeg igrača Hajduka.

Ipak, pregovori su nastavljeni, a na San Siru vide Kalinića u napadu s mladim Portugalcem Andreom Silvom koji je stigao iz Porta za gotovo 40 milijuna eura. 

Prema tvrdnjama talijanskih medija, golgeter iz Solina već je pristao pojačati velikana iz Lombardije, ali se čeka dogovor dvaju klubova. 

Na Apeninima itekako cijene Kalinića, što je potvrdio i bivši napadač Milana Maurizio Ganz.

"Kalinić je kompletan napadač koji može zabiti u svim situacijama. Iskusan je, odličan u šesnaestercu i postigao je mnogo golova za Fiorentinu prethodnih sezona, iako momčad nije igrala na visokoj razini. Time je pokazao klasu i vjerujem da bi on bio savršeno rješenje za Milan sljedeće sezone", pohvalio je Ganz hrvatskog reprezentativca, kojem iz dana u dan rastu šanse da obuče crveno-crni dres i ostvari transfer karijere.

Naravno, prije toga se Milan mora riješiti Carlosa Bacce koji je na meti francuskog Marseillea, a kao opcije prije njega spominju se Andrea Belotti iz Torina te Pierre-Emerick Aubameyang iz Borussije Dortmund, ali su oni puno skuplji od Kalinića u ovom trenutku.

Hrvat je prošle sezone u 42 utakmice za Fiorentine zabio 20 golova i upisao četiri asistencije. 

Pročitajte više