Kalinić: Zabiti Manchester Unitedu zaista bi bilo nešto posebno



NAKON prvog gola na engleskim nogometnim travnjacima u jednoj službenoj utakmici, u dvoboju Carling Cupa protiv drugoligaša Peterborougha, Nikola Kalinić raduje se novim prilikama.

Prva bi mogla doći već u subotu na Old Trafordu, gdje Roverse u dvoboju 11. kola Premiershipa dočekuje prvak, Manchester United.

"Baš bih volio zabiti na Old Traffordu. Postići gol bilo kojoj velikoj momčadi poseban je doživljaj za strijelca, no zabiti Unitedu u Manchesteru bilo bi uistinu vrlo posebno", izjavio je 21-godišnji hrvatski napadač u razgovoru za Lancashire Telegraph.

"Ipak, svjestan sam da ću se vjerojatno opet naći na klupi za pričuvne igrače, što u potpunosti razumijem. Još uvijek uživam u sjeni i pripremam se za trenutke kada će napokon doći moje vrijeme".

"Želja mi je jedino da momčadi ide dobro. Dobijem li ipak priliku, kako protiv Manchestera tako i u dvobojima koji slijede, učinit ću sve da nastavim na način na koji sam stao protiv Peterborougha: pogocima".

U toj je utakmici Kalinić startao od prve minute i našao se ponovno u nekoliko vrlo dobrih prilika. Zabio je iz 11-erca. Također je asistirao za jedan gol suigraču, Južnoafrikancu McCarthyju.


"Nisam imao straha. Benny McCarthy pozvao me da izvedem penal i znao sam da ću pogoditi. Zabio sam svih svojih posljednjih 11 penala u Hrvatskoj i mogao bih za sebe reći da sam specijalist za 11-erce. Čini mi se da je pomoćni trener Neil McDonald bio zabrinut, no ja sam znao da neću promašiti".

"Bilo je također lijepo namjestiti gol Bennyju McCarthyju. U Hrvatskoj običaj reći da asistencija usrećuje dva čovjeka: asistenta i strijelca. Režirao sam mnogo golova u Hrvatskoj i nadam se da ću slično činiti i u Blackburnu".

"Nastavit ću raditi žestoko i nastavit ću učiti. Za mene u Blackburnu nema problema i siguran sam da će golovi doći. Jednom kada zaigram u nekoliko utakmica zaredom, ljudi će vidjeti za što sam sposoban", zaključio je Splićanin.

Pročitajte više