LIGE PETICE

"Kaos, tsunami, šamaranje, prljavština..." Španjolska bruji o ratu u Barceloni

Foto: Gulliver / Getty Images

RAT u Barceloni je u punom jeku. Kriza igre, rezultata i teške ozljede ključnih igrača, što se sve dogodilo za kratko vrijeme i u najgorem trenutku, sada su još najmanji problem aktualnom prvaku Španjolske.

Intervju sportskog direktora Erica Abidala za katalonski Sport, u kojem je optužio neimenovane igrače da za vrijeme nedavno smijenjenog trenera Ernesta Valverdea nisu radili dovoljno i da su ga tako srušili, izazvao je promptnu reakciju kapetana Lionela Messija, koji je na ozbiljne optužbe njemu nadređenog klupskog dužnosnika i bivšeg suigrača odgovorio na Instagramu.

Tamo je od Abidala zatražio da objavi imena onih koji su minirali Valverdea, jer ovako ispada da su krivi svi te ga optužio da "u javnost pušta optužbe koje nisu istinite".

Marca, najčitaniji španjolski list, neskriveno naklonjen Realu, jedva je dočekao krizu u njegovom najvećem rivalu. Uz sliku narogušenog Messija, bombastični naslov "Messijev šamar!" i jednako takav podnaslov "Barcelona je bačva baruta: Prvi je eksplodirao kapetan", donosi ključne izjave njega i Abidala.

AS, drugi madridski sportski dnevnik, na naslovnici je krizom rastrgani klub preimenovao u "Caos FC" i ističe da u Barceloni traje javni i prljavi rat.

Katalonski mediji također na udarnim mjestima donose vijest o temi dana. "Messi protiv Abidala" je preko cijele naslovnice Mundo Deportiva uz sučeljena lica ključnih figura kluba.

Sport, još jedan dnevnik iz Barcelone, iz kojeg je Abidalovim intervjuom sve krenulo, prikazuje Messija i Abidala kako su jedan drugom okrenuli leđa ispod velikog naslova "Tsunami". Ističe da je Messi samo "87 minuta kasnije" odgovorio na Abidalove optužbe igrača. 

Pročitajte više