Kaos u talijanskom nogometu

U NEDJELJU se neće odigrati utakmice Talijanskog nogometnog kupa, a predstavnici klubova Druge lige kao preduvjet za pregovore o početku prvenstva, koje bi trebalo početi 31. kolovoza traže ostavku predsjednika Federcalcia, Talijanskog nogometnog saveza, Franca Carara.

Talijanski nogomet je u kaosu. Poslije vladinog dekreta kojim se određuje da je jedino sportski sud nadležan za sportske klubove i kojim je omogućeno i proširenje druge lige na 24 kluba, 19 momčadi je donijelo odluku o štrajku protiv odluka Federcalcia i talijanskog Olimpijskog odbora (Coni).

"Klubovi druge lige neće do daljnjega uopće igrati", najavio je predsjednik kluba Cagliari, Massimo Cellino. Klub Prve lige Brescia je preko predsjednika Corionija najavio da bi se trebala zaustaviti i Prva liga. Novi sastanak predsjednika klubova bi se trebao održati 29. kolovoza kada bi se moglo glasovati o nepovjerenju predsjedniku Federcalcio, Francu Carraru, a povjerenje bi se dalo predsjedniku saveza klubova, Adrianu Gallianiju. Vlada desnog centra je zabrinuta i zbog mogućih nereda koji mogu izazvati navijači. Oporbeni lijevi centar kritizira Vladu da je sa svojim dekretom ušla u nogometnoj pitanje "kao slon u prodavaonicu stakla".

U međuvremenu i gradonačelnici gradova u kojima se nalaze klubovi Druge lige objavljuju kako neće dozvoliti nastup na gradskim stadionima i onih klubova koji nisu proglasili štrajk.

Pročitajte više