luka modrić

Karim Benzema je jednom riječju rekao sve što misli o Luki Modriću

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL je sinoć s 2:1 slavio kod Granade i dva kola prije kraja došao je na koračić do osvajanja titule prvaka. Do kraja prvenstva ostalo je samo 180 minuta, a Madriđani imaju čak četiri boda više od prvog rivala Barcelone. Čak i ako nekim slučajem u ciljnu ravninu Real i Barca uđu s istim brojem bodova, prvak će biti Real zbog boljeg međusobnog omjera.

Utakmicu protiv Granade mnogi su analitičari proglasili ključnom, a Real ju je dobio na pogon Luke Modrića. Užitak je bio gledati hrvatskog kapetana kako od početka utakmice drži sve konce igre Reala u svojim nogama, a hrvatski kapetan bio je zaslužan za oba gola svoje momčadi.

Real je poveo u 10. minuti prekrasnim golom Ferlanda Mendyja, a akciju je počeo Modrić. Krasno je izbacio Casemira koji je dodao za mladog Francuza, a ovaj se sjurio u kazneni prostor Granade i pokraj Victora Diaza je skoro iz mrtvog kuta pogodio pod gredu.

Drugi gol još više ima Modrićev pečat. Luka je uzeo loptu duboko u polovici Reala, dotrčao s njom do centra, gdje je duplim pasom s Iscom i dodavanjem za strijelca Benzemu izbacio obranu suparnika. Francuz je slomio svog protivnika i efektnim udarcem s 14, 15 metara pogodio suprotni kut. U 42. minuti Real je mogao sve riješiti već do poluvremena. Modrić je nevjerojatnim pasom razmontirao obranu Granade i izbacio Benzemu, ali njegov šut je obranio vratar Rui Silva.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Modrićevih akcija za Realove golove možete pogledati OVDJE.

Nakon utakmice cijela Španjolska ustala je na noge i aplaudirala hrvatskom majstoru. Madridska Marca traži da Real 35-godišnjem veznjaku istog trenutka ponudi novi ugovor i nazvala ga je ''Realovim respiratorom'', a AS je pak Modrića opisao kao ''lažnog playmakera koji je savršeno ulazio u neprijateljsku pozadinu i tamo radio kaos".

Modrić se oglasio preko Instagrama, a Karim Benzema je samo jednom riječju objasnio kakvo ima mišljenje o hrvatskom kapetanu.

''Još dvije utakmice'', napisao je Modrić, a u komentarima je Benzema napisao samo:

''Fenomeno.''

Pročitajte više