Karlo opet jaše: Naviknut sam na zle komentare, u inozemstvu me više cijene

NAKON još jedne "sms afere", trenutačno naš vodeći tenisač Ivo Karlović pokazao je da razloge svog odustajanja od nastupa u Pekingu može predočiti i karticom teksta. Nakon, kako tvrdi "nekorektnog pisanja nekolicine nestručnih i nedobronamjernih osoba o njemu", stalo mu je da razjasni situaciju s licima koja zaista prate nejgove rezultate i karijeru.

"Moram priznati, već sam navikao na zlonamjeran tretman. Barem kad se radi o Hrvatskoj, jer vani nažalost imam znatno bolji medijski tretman. Ipak, zbog onih ljudi koje zanima tenis i koji na bilo koji način prate moje rezultate - stalo mi je da se ovim putem kratko obratim i medijima i široj javnosti.", otpočinje pismo koje je Karlović dostavio medijima.

Prenosimo ga u cijelosti, a dodati se nema puno:

"Nakon uspješnog nastupa na turniru u Cincinattiju, dobio sam virozu s visokom temperaturom te mi je liječnik savjetovao da nikako ne putujem za Kinu. Osim bolesti i propuštene prilike za nastup na Olimpijskim igrama, zbog čega mi je posebno žao, dočekali su me krajnje negativni napisi u hrvatskim medijima."

"Stalno sam na putu i sms-om je najjednostavnije komunicirati"

"Za one koji ne znaju, nastup na Olimpijskim igrama otkazuje se putem ATP organizacije, što sam i učinio po službenoj proceduri, a moje daljnje neformalno dopisivanje s članovima Teniskog saveza ne bi niti trebalo biti predmetom rasprave. Koliko sam po reakcijama medija shvatio, moje javljanje sms-om prikazano je neumjesnim, a želim naglasiti da su između Teniskog saveza i mene sms i e-mail uobičajeni načini komunikacije."

"Naime, stalno sam na putu i tako nam je najjednostavnije komunicirati, pogotovo obzirom na vremenske razlike. Dosad nitko iz Teniskog saveza niti Olimpijskog odbora s tim nije imao problema. Bilo mi je bitno da informacija dođe na vrijeme i nisam sagledao situaciju u kontekstu da bi to nekog moglo povrijediti. Ako sam uvrijedio neke ljude zbog načina komunikacije, žao mi je, jer mi to nije bila namjera - a ovih dana namjeravam i osobno razgovarati s onima koji su se mogli naći uvrijeđenima te tako razjasniti situaciju."

"U svakom slučaju, ako to još nije jasno, naglašavam - bila bi mi čast da sam se mogao pridružiti našim sportašima u Pekingu, kojima želim puno uspjeha."

"Na kraju bih iskoristio ovu priliku i dodao kako bih volio da, za razliku od ovakvih proizvoljnih tumačenja, u hrvatskim medijima u budućnosti bude više fokusa na sportske rezultate i uspjehe, što je i meni samom cilj."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više