Karlovac odnio sva tri boda iz Zaprešića, Ljubojević donio bod Zagrebu

NOGOMETAŠI Karlovca odnijeli su sva tri boda s gostovanja kod zaprešićkog Intera pogotkom Vukmana u 83. minuti. Zagreb je s Istrom 1961 remizirao 1:1, a strijelci su bili Chago u 10. i Ljubojević u 55. minuti.

Derbi začelja igrao se na stadionu u Kranjčevićevoj gdje je Zagreb jedva uspio spasiti bod protiv vrlo dobre Istre 1961. U borbi za bodove potrebne za ostanak u Prvoj HNL bolje su prošli Puljani koji su se pokazali u odličnom svjetlu. Gosti su kontrolirali igru u prvom poluvremenu, a pomoglo im je i rano vodstvo. Bivši dinamovac Matthias Chago zabio je već u 10. minuti na asistenciju Alimija. Nakon toga pogotka zagrebaši su na terenu bili izgubljeni, a Istra im je očitala pravu lekciju. Najbolju priliku za izjednačenje imao je Abdurahimi u 29. minuti kada je propustio zabiti sa 5 metara.

U drugom dijelu bila je drugačija slika. Zagreb je krenuo s tri napadača, Vugrincem, Krstanovićem i Ljubojevićem, kako bi što prije izjednačio. Pritisak im se isplatio u 55. minuti. Abdurahimi je prošao po desnoj strani, dodao Celjaku, on je centrirao na 5 metara gdje je najviši u skoku bio Ljubojević koji glavom šalje loptu u suprotni kut. Posljednju veliku priliku imao je Abdurahimi u 60. minuti, ali njegov dobar udarac odlazi pored vratnice.

Karlovac odigrao taman koliko treba za tri boda

Drugi susret HNL-a ovog petka igrao se u Zaprešiću gdje je gostovao Karlovac. Igrači Igora Pamića slave novu gostujuću pobjedu koju im je donio Vukman u 83. minuti susreta na ubacivanje Barića. Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, ali s dvije izglednije prilike domaćina koje su završile u rukama Sunare. Karlovac je ipak bio nešto bolji na terenu, a mladi vratar Delač glavni je razlog što se na odmor otišlo sa 0:0. Vratari su imali dosta posla u ovoj utakmici, pa su i Sunara i Delač skupili nekoliko dobrih obrana. Vukman i Pamić su domaćinima zadavali mnogo problema tijekom cijele utakmice, a sve je kulminiralo pogotkom gostiju pred kraj susreta. S nova tri boda Karlovac je preskočio Hajduk i zauzeo treće mjesto na ljestvici.

Pročitajte više