Karlović nije u Pekingu, ali je nagrađen najboljim plasmanom u karijeri

MAKAR je prošlog tjedna odigran samo jedan ATP turnir (Los Angeles), na novoj ATP ljestvici dogodilo se mnogo promjena, poglavito u izgubljenim i dobivenim bodovima.

Roger Federer je i dalje najbolji svjetski tenisač, ali je zbog prošle godine izgubio 350 bodova i sada je njegova prednost pred Rafaelom Nadalom minimalna. Federer će još ovaj tjedan biti najbolji na svijetu sa samo 25 bodova više od španjolskog tenisača.

Među deset najboljih još su mjesta promijenili Ferrer i Davidenko te Blake i Nalbandian, a najbolji hrvatski tenisač Ivo Karlović je došao do plasmana karijere. Karlović je trenutačno 16. na svijetu, što znači kako je za dva mjesta bolji nego li je bio prije sedam dana.

Ostali hrvatski tenisači se nisu previše pomicali sa svojih prijašnjih mjesta pa je tako Mario Ančić na 24., Marin Čilić na 32., Ivan Ljubičić na 50., a Roko Karanušić na 94. mjestu.

Napredovanje, pak, nastavlja sjajni Argentinac Juan Martin del Potro koji je osvojio treći uzastopni ATP turnir. Nakon pobjede protiv Roddicka u Los Angelesu 6:1, 7:6 Del Potro je napredovao pet mjesta te je trenutačno 19. na svijetu. 

Podsjetimo, Ivo Karlović je iz zasad nepoznatih razloga odustao od nastupa na Olimpijskim igrama te je SMS-om javio kako neće nastupiti. Ovakav njegov postupak izazvao je ogorčenje u hrvatskoj sportskoj javnosti, jer se niti dan danas ne zna koji je razlog njegova odustajanja.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više