Katalinić: Hajduk se ispraznio kada je Dinamo ispao

IVAN KATALINIĆ, trener koji je vodio najjače hrvatske klubove, ocjenjuje da je Hajduk pao kad je Dinamo ispao iz utrke, ali ipak će, misli, splitska momčad osvojiti prvenstvo.

Katalinić, koji je trenutno bez angažmana, smatra da je dobro za naš nogomet što je derbi i kad Inter igra u Splitu. Istina, tradicionalni derbi je kada igraju Hajduk i Dinamo, ali sada kada Modri nisu tu, dobar je “sudar” i s Interom, kazao je Katalinić za Sportske novosti.

Trener koji je na početku ovog prvenstva bio na Poljudu smatra da je subotnja utakmica Hajduka jedna vrsta trofejne utakmice. Iako pobjeda Hajduku ne donosi konačno rješenje, gubitak bodova, smatra Katalinić, značio bi za splitski klub rastanak s naslovom. Ocjenjuje da je Inter primjer stabilnog kluba gdje je sve organizacijski posloženo, gdje se radi s osjećajem za mjeru i realnost. Procjenjuje da će Zaprešićani biti poraženi na Poljudu.

Sljedeći tjedan Hajduk treba mnogo toga riješiti. Ako pobijedi Inter, i prođe Osijek, ostaje na površini, u suprotnom mu prijeti potonuće, kaže Katalinić.

Sve momčadi koje su imale imperativ, uključujući Dinamo i Hajduk, u našoj ligi su podbacile.

 “Kada je Dinamo ispao iz utrke, u Poljudu su povjerovali da će prošetati do naslova, pa se počelo misliti i o Ligi prvaka. Hajduk je imao pravi naboj dok je vodio bitku s Dinamom, ali kada je tog suparništva nestalo, Bijeli su se ispraznili” -kaže Katalinić. Priznaje da u utakmicama protiv Zagreba i Rijeke Bijeli apsolutno nisu imali sreće, iako su bili bolji.

Pročitajte više