Transferi

Katalonski Sport: Perez tjera najveće zvijezde, na udaru i Modrić

Foto: EPA

SITUACIJA u Realu nakon odlazaka Cristiana Ronalda i Zinedinea Zidanea daleko je od bajne. Real je u novu sezonu ušao očajno i u klubu su spremni u potpunosti promijeniti igrački kadar.

Predsjednik Florentino Perez analizirao je situaciju s trenerom Santiagom Solarijem i zaključio da momčad mora u remont, otkriva katalonski Sport. Remont momčadi bit će jedini posao Pereza i Realovog trenera, Solarija ili Josea Mourinha ako se Portugalac vrati na Santiago Bernabeu, do kraja sezone.

Popis igrača kojih se Perez planira riješiti je velik jer prvi čovjek Reala smatra da je momčad ostala bez motiva nakon tri osvojene Lige prvaka zaredom.

"U Realu je danas vrlo malo sigurnih igrača", piše Sport i otkriva da su prvi na listi za odlazak veznjak Isco i vratar Keylor Navas koji su u katastrofalnom odnosu s novim trenerom Solarijem.

Perez za prodaju Isca samo čeka primamljivu ponudu, a slična situacija je s Navasom, osim ako u Madrid u narednom periodu dođe Mourinho.

I preostala dvojica vratara Kiko Casilla i Luca Zidane idu na transfer listu. Na prodaju su i Jesus Vallejo, koji je imao velikih problema s ozljedama, i Mariano koji ni u novoj epizodi u Realu nije opravdao očekivanja. 

"Asensio razočarao, mogli bi otići i Modrić i Bale"

Marco Asensio trebao je biti vođa Reala nakon odlaska Cristiana Ronalda, ali je posljednjih mjeseci pao u formi i ne pokazuje liderske osobine. 

"U klubu su razočarani kako se razvija njegova karijera", otkriva Sport i navodi da je na izlaznim vratima i Karim Benzema, posebno ako Mourinho naslijedi Solarija.

Što je s Lukom Modrićem?

"Situacija s Modrićem je dvojbena. Prošlog ljeta je pokušao otići u Inter, a teško je očekivati da mu u 34. godini Perez ponudi poboljšani ugovor. Posebno jer svi vide da je pao u formi u ovoj sezoni."

Gareth Bale?

"Postao je nepredvidljiv. Ponekad odigra veličanstveno kao u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola ili kao u srijedu u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Kashime, a onda mu se dogode tjedni u kojima upadne u prosječnost. Perez je zaključio da mu treba novi vođa Reala i neće oklijevati prodati Balea kako bi doveo Neymara ili Mbappea."

Pročitajte više