Katastrofa Zenita, velika pobjeda Partizana, suca raskrvarili u Austriji

Foto: Screenshot/Ajanspoor

ODIGRANE su rane utakmice 3. pretkola Europa lige gdje se dogodilo dosta iznenađenja i jedan incident na utakmici austrijskog Sturma i ciparskog AEK-a koji je nakratko prekinuo utakmicu. 

Ruski Zenit doživio je potop na gostovanju kod bjeloruskog Dinamo Minska 4:0. Klub kojem nije strano igranje u Ligi prvaka u potpunosti je podbacio, pogotovo u obrani. U utakmici su dozvolili četiri udarca u okvir gola i sva četiri završila su u mreži, a jedan je postigao bivši igrač Splita i Slaven Belupa, Nino Galović. U strijelce su se još upisali po dva puta Nikolić, a jednom je pogodio i Khvashchinskiy. 

Utakmica u Grazu prekinuta pa nastavljena zbog raskrvavljenog linijskog suca

Ružne scene događale su se u Grazu na utakmici Sturma i AEK-a iz Larnace. U 77. minuti utakmice netko iz publike tupim predmetom pogodio je linijskog suca u glavu te ga je ozbiljno raskrvario. Utakmica je prvo prekinuta, igrači poslani u svlačionice, ali je ipak na kraju odigrana do kraja. 

AEK nosi dobru prednost od 2:0 u Cipar, ako uopće bude uzvrata. Treba pričekati moguće sankcije UEFA-e. 

Od ostalih rezultata izdvajamo pobjedu Partizana na gostovanju kod danskog Nordsjaellanda 2:1, novi klub Tome Bašića Bordeaux bio je bolji od ukrajinskog Mariupola 3:1, a Bašakšehir je izvukao 0:0 na svom teren protiv premierligaša Burnleyja.

 

Pročitajte više