Kazne za nepoštivanje odredaba Zakona o športu

U JAVNOJ ustanovi za športske objekte na športskom centru Gripe danas je održana rasprava Prijedloga nacrta zakona o športu za Splitsko dalmatinsku i ostale susjedne županije.

U raspravi je sudjelovalo 40 predstavnika Županijskog ureda za prosvjetu, šport i kulturu iz Gradskog poglavarstva te Zajednice športskih saveza i Saveza športova iz Splita, Makarske, Nina, Knina, Dubrovnika, Sinja, Šibenika, Zadra, Ploča i Paga. Sudionici rasprave založili su se za što brže donošene Zakona o športu, a pomoćnica ministra Romana Caput-Jogunica izvjestila je nazočne o ulozi i zadaćama Nacionalnog vijeća za šport te prioritetima korištenja športskih građevina. Posebna pozornost posvećena je zakonskim rješenjima Športskog dioničkog društva i njihovom statusu u okviru športkih saveza i športskih zajednica te financiranju športa na lokalnoj razini.

Sportski djelatnici su inzistirali da se u Zakonu precizno odredi nadzor te da definiraju kaznene odredbe za prekršitelje.

Nazočni su upoznati i s problemom nedostatka evidencija športskih građevina koja se u Hrvatskoj nije sustavno provela od 1985. godine, a pomoćnica ministra je predstavila i projekt Europske godine obrazovanja športom kojim će se obilježiti 130 godina uvođenja nastave tjelesnog odgoja u hrvatske škole.

Pročitajte više