Kekova poruka uoči novog derbija: "Nema straha! Treba se znati boriti"

Foto: Hina

BAŠ kad se činilo da je u Prvoj HNL borba za titulu već završena porazom Dinama u derbiju s Hajdukom, Rijeka je napravila neočekivani kiks kod Istre i ostala na pet bodova prednosti sedam kola prije kraja sezone.

Već u utorak na Rujevicu stiže novi veliki izazov, trećeplasirani Osijek s europskim ambicijama i željom da zadrži treće mjesto ispred Hajduka.

"Osijek je u zadnjih nekoliko utakmica nanizao dobre rezultate i kada igraju prvi protiv trećeg očekuje se prava i kvalitetna utakmica. Naša očekivanja su pozitivan rezultat i povećanje bodovnog salda. Utakmica protiv Osijeka za nas nosi jako puno. To je utakmica koja se mora dobiti na kvalitetu, ali i pamet jer jedan trenutak može usmjeriti utakmicu", rekao je Matjaž Kek na presici uoči utakmice.

"Apelirao bih na igrače neka uživaju u ovom trenutku. Ne treba stvarati pritisak i strah, već igrati otvorenog garda i širokog srca. Nogomet te nekad nagradi, nekad kazni, zadovoljan sam prije svega kako reagiraju na utakmici i treningu", dodao je slovenski stručnjak i glavni autor riječkog čuda.

"Uvijek govorim privilegij je kada se dovedeš u situaciju da moraš pobjeđivati. Psiha igra ulogu, ali ovo je prije svega nagrada i guštanje u trenutku kojeg si izborio. Što prije znaš reagirati u takvim situacijama, bit ćeš uspješniji. Treba se znati boriti, da ti je svaka utakmica i svaki trening pritisak. Puno njih bi željelo biti na našem mjestu", dodao je Kek.  

Samopouzdanja Riječanima neće nedostajati, posebno kad znaju da od Osijeka nisu izgubili pune tri godine, a od tada su ih pobijedili u čak 10 od 13 međusobnih okršaja, kao i svih pet susreta ove sezone. 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više