Kekovo pojačanje s Kajzerice: "Lokomotiva posebno grize protiv Rijeke, ali to nije zbog Dinama"

Foto: Pixsell (Goran Kovačić)

RIJEKA s neospornim favorizirajućim statusom dočekuje nedjeljni prvenstveni ogled s Lokomotivom na Rujevici s početkom u 17 sati. U posljednjih osam domaćih ligaških utakmica ubilježila je osam uzastopnih pobjeda nad zagrebačkim klubom. Međutim, Rijekin trener Matjaž Kek ne zanosi se poviješću. 
 
"Znamo tko nam dolazi i kakve smo rezultate imali s Lokomotivom, naročito u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je sjajan spoj mladosti i iskustva", upozorio je Matjaž Kek aludirajući na Lokomotivine posljednje dvije pobjede u Zagrebu.
 
Minulog je vikenda Rijeka na Rujevici trebala ugostiti Dinamo, no utakmica je odgođena zbog snažnog vjetra i djelomično zaleđenog travnjaka.
 
"Kao i svi u Hrvatskoj, i mi jedva čekamo da konačno krenu utakmice", naglasio je Rijekin strateg i otkrio kako se momčad pripremala za skorašnji susret s Lokomotivom. 
 
"U tekućem tjednu nismo odradili nijedan trening na travi. Međutim, imamo sreću što možemo trenirati na umjetnoj podlozi pa smo nadoknadili propušteno. Čekamo utakmice da vidimo gdje smo. Trening je uglavnom improvizacija", s pomalo nestrpljivim tonom istaknuo je Matjaž Kek na čije se konstatacije nadovezao Heber, najučinkovitiji topnik riječkog kluba. 
 
"U mislima nam je jedino utakmica protiv Lokomotive. U aktualnoj sezoni jedanput smo izgubili, a u drugoj smo pobijedili u posljednjim sekundama. Lokomotiva je kvalitetna i stoga moramo biti oprezni jer je pred nama vrlo važna utakmica."
 
Luka Capan izjavio je, pak, kako će Lokomotiva na Rujevicu doputovati u motivirajućem stanju.
 
"Bit će visoko motivirani. Svi grizu protiv Rijeke, ali Lokomotiva posebno. Protiv velikih se dokazuje vrijednost. Goran Tomić dobro će napaliti momčad. Ginut će za svaku loptu. Ne, nema to veze s Dinamom. Rijeka je izazov", u najavi utakmice za Novi list izjavio je Lokomotivin nekadašnji igrač kojeg je Rijeka zimus otkupila od zagrebačkog kluba.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više