KOVAČEV BAYERN

Kicker otkrio što Bayernovim zvijezdama najviše smeta kod Nike Kovača

Foto: EPA-EFE

OPASNO se zakuhalo u Bayernu nakon drame kod Bochuma u njemačkom kupu. Lanjski osvajač preokretom se u zadnjih deset minuta uspio provući u osminu finala golovima Sergeja Gnabryja (83. minuta) i Thomasa Mullera (88. minuta) u pobjedi od 2:1.

No utakmica je zbog užasne igre njemačkog prvaka stvorila probleme Niki Kovaču koji je za blijedu partiju okrivio svoje igrače.

"Sve je bilo pogrešno 60-70 minuta. Činjenica da smo imali toliko loših dodavanja ima veze sa stavom... Taktici ništa ne fali. Problem je stav igrača. Bilo ih je previše koji su loše dodavali. Kad su Coutinho i Müller ušli, stvari su počele napredovati. Na kraju smo imali i malo sreće protiv Bochuma koji je zaista igrao vrlo dobro", analizirao je bivši hrvatski izbornik koji je svoju momčad usporedio s Liverpoolom i objasnio zašto Bayern ne može igrati tako dobro poput Engleza.

I to se uopće ne sviđa njegovim igračima, piše Kicker.

Nijemci dodaju da igračima smeta što Kovač nema nikakvu dozu samokritike, već samo krivi igrače zbog loših predstava, a nekima se ne sviđaju ni treninzi.

Zvijezdama bavarskog Hollywooda, dodaje Kicker, najviše smeta paralela s Liverpoolom.

"Morate imati igrače za takav tip igre. Ne možete voziti 200 km/h na autocesti gdje je ograničenje od 100 km/h. Klopp je također tamo već četiri godine. Govorimo o kontinuitetu koji očito više ne postoji", rekao je Kovač prije nekoliko dana, nakon čega se svlačionica počela okretati protiv njega.

Isti izvor piše da niz igrača cijeni Kovačeve videoanalize, ali da tu nedostaje jasna struktura rada. Igračima smeta što nema uvježbanih poteza i rada na automatizmu te rješenjima s loptom.

Treninzi su, navodno, previše specijalizirani obrambeno, a momčad je svejedno primila 12 golova u posljednjih sedam utakmica.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više