Kladionice: Hrvati, uz Španjolce favoriti za europsko zlato

USUSRET Europskom prvenstvu u rukometu koje se od 26. siječnja igra u Švicarskoj i kladionice su objavile svoje ponude. Hrvatska i Španjolska uvjerljivi su favoriti za zlatnu medalju.

Usporedili smo ponude kladionica Favorit, Sporting Odds te Bet365.

Kao najveći favoriti za osvajanje Europskog zlata na domaćim kladionicama su reprezentacije Hrvatske i Španjolske, koje dijele koeficijent 4.50, odnosno 2.25 za ulazak u finale.

Napomenimo, kako našoj reprezentaciji nedostaje još jedino zlatna medalja s Europskog prvenstva.

Medalje s dvaju Olipmijskih igara iz Atlante 1996. i Atene 2004 te naslov svjetskih prvaka iz Portugala 2003. godine su nam već "u vitrinama", a što se tiće Europskih prvenstava najbolji nastup na europskim prvenstvima i jedino odličje naših reprezentativaca bila je bronca na prvom EP-u u Portugalu 1994. godine.

Španjolce, koji su na dosadašnjim Europskim prvenstvima osvojili dva srebra (1996. i 1998.) i jednu broncu (2000.) kao favoriti za osvjanje zlata slijede Francuzi i Danci, čiji se koeficijent kreće između 6.0 i 7.0.

Hrvati su favoriti i za osvajanje prve pozicije u skupini D, u kojoj igraju s Rusima, Norvežanima i Portugalcima. Koeficijent za prvu poziciju je 1.50, a identične šanse dodijelili su im strane kladionice.

Što se tiče prve utakmice u kojoj će izabranici Line Červara snage odmjeriti s reprezentacijom Portugala, Hrvatska je uvjerljiv favorit s koeficijentom 1.10, dok bookmakeri daju vrlo male šanse za pobjedu Portugalaca, a koeficijenti su iznad 13.0.

Strane kladionice Hrvatima daju velike šanse za pobjedu nad Portugalcima, a koeficijent se kreće oko 1.10, dok je na pobjedu pulena Matsa Ollsona oko 8.0.

Srđan Hebar

Pročitajte više