Kladionice ovaj put uz Miočića: Stipe je favorit protiv Overeema

Foto: Getty Images/Guliver Image

STIPE MIOČIĆ prvi će put u karijeri braniti pojas prvaka svijeta UFC-ove teške kategorije u svom Clevelandu protiv Alistaira Overeema, nekadašnjeg prvaka u Strikeforceu i DREAM-u.

Miočić je u posljednjoj borbi prije dva tjedna uzeo pojas Fabriciju Werdumu pred 40 000 navijača u Brazilu gdje je bio veliki autsajder. U rujnu će pred svojim navijačima biti u drugačijoj situaciji, s pritiskom titule i statusa favorita na svojim leđima.

Prema Nicku Kalikasu, stručnjaku za klađenje na MMAOddsBreaker.com, Overeem je u tom meču autsajder (2.40), a Miočić favorit s koeficijentom oko 1.60.

“Miočić je kao underdog došao do pobjede početkom mjeseca. I on i Overeem su puni samopouzdanja u ovom trenutku, obojica su vrhunski udarači. Miočić je više koncentriran na boksanje, a Overeem je dinamičniji u kombinaciji sa moćnim kickovima. Podjednako su izdržljivi, Overeem je u MMA karijeri bio nokautiran 9 puta i triput u kickboksu. No, Overeem ima udarce koji mogu odlučiti borbu i Miočić će morati biti oprezan. UFC-ovi teškaški prvaci obično ne uspiju zadržati pojas dugo, ali imam osjećaj da Miočić može razbiti taj trend”, rekao je Kalikas.

Nitko nikada nije obranio pojas teške kategorije više od dva puta. Miočić je u nizu od tri pobjede, a od ukupno 9 pobjeda šest ih je ostvario nokautom. S druge strane, Overeem je u nizu od četiri pobjede.

Pročitajte više