CITY ZA POVIJEST PREMIERSHIPA Građani promarširali Old Traffordom (1:2)

Foto: Guliver Image/Getty Images

UNITED – CITY 1:2! U 15. kolu Premiershipa,na Old Traffordu City je u gradskom derbiju pobijedio United.
 
City je ovom pobjedom drugoplasiranom Unitedu pobjegao na ogromnih 11 bodova i gotovo pa možemo reći da je na korak do osvajanja naslova prvaka.
 
City igra sjajno, Građani igraju predivan, ubojit i učinkovit nogomet i s obzirom na to kako izgledaju, bilo bi pravo čudo da na kraju kao prvi ne prođu ciljnom ravninom. S ovom pobjedom City je postao dio povijesti Premiershipa jer je postao prva momčad koja je u Premierligi spojila 14 vezanih pobjeda u okviru jedne sezone.
 
Engleski mediji su ogled u 'kazalištu snova' opisali kao ključnom utakmicom u borbi za naslov prvaka. City bi pobjedom pobjegao na velikih 11 bodova prednosti, dok bi United slavljem smanjio zaostatak na pet bodova i tako vratio neizvjesnost u Premiership.
 
Na koncu su posve zasluženo slavili gosti i navijači 'Građana' već mogu staviti šampanjac na hlađenje. Na koncu sezone dio premije za naslov prvaka trebao bi dobiti i napadač Uniteda Romel Lukaku koji je s dvije 'asistencije' bio krivac za oba gola Cityja, a u 85. minuti je zapucao zicer za 2:2. 
 
City je poveo u 43. minuti nakon ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera. Lopta se od Lukakua odbila do Davida Silve koji je s pet metara zakucava pored nemoćnog Davida De Gee. United je izjednačio samo dvije minute kasnije nakon katastrofalne reakcije Cityjeve obrane. Prvo je loše reagirao Otamendi, a potom je Delph prsima spustio loptu do Marcusa Rashforda koji je poklon iskoristio zabivši za 1-1.
 
Do novog vodstva gosti su došli u 54. minuti. David Silva je izveo slobodan udarac ubacivši loptu u kazneni prostor Uniteda, a Lukaku je pokušao ispucati loptu, no pogodio je svog suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zabio pored španjolskog vratara.
 
Lukaku je svoje pogreške mogao ispraviti u 84. minuti, no s pet metara je pogodio ravno u Edersona, a brazilski vratar je potom obranio i odbijanac Juanu Mati.
 
Bila je to druga pobjeda 'Građana' u posljednjih osam međusobnih susreta, a zanimljivo i prvu su ostvarili na Old Traffordu. U rujnu prošle godine također je bilo 2:1. City je ovom pobjedom produžio niz bez poraza ove sezone, u 16. kola momčad Pepea Guardiole je ostvarila 15 pobjeda i remi uz impresivnu razliku pogodaka 48-11.
 
 
UNITED - CITY 1:2
 
Tijek susreta:
 
KRAJ UTAKMICE
 
85' NEVJEROJATNO ŠTO JE SAD PROMAŠIO UNITED! Zapravo, što je sad obranio dva puta u razmaku od par sekundi Ederson. Najprije je Lukaku s pet metara bombom pogodio vratara Cityja u glavu, a onda iz odbijanca Ederson brani Mati šut s tri metra. Čudesno!
 
77' Izlazi Lingard, u igru kod Uniteda ulazi veliki Zlatan Ibrahimović
 
76' Nova velika pogreška Delpha, opet kiksa na jednu dugu loptu, Rashford to prima i odmah tuče, ali Ederson brani
 
70' Odličan prodor Kevina De Bruynea, još bolji šut s 16 metara, ali De Gea to čupa iz samog kuta
 
66' Nakon greške Otamendija, Lingard daje za Lukakua, a ovaj s 16 metara gađa visoko preko vrata
 
64' City na silu pokušava ušetati se u gol. Kakva akcija, Silva je probio po lijevoj strani, ušao je u kazneni prostor, mogao je i sam zabiti, ali je tražio Gundogana. Malonogometna akcija Građana ipak nije prošla
 
55' GOOOL! City opet vodi. Nevjerojatno, asistent za oba gola Cityja je Romelu Lukaku. Dva puta je napadač United došao pred svoja vrata i dva je puta ''asistirao' igračima Cityja. Nakon prekida lopta je ubačena pred vrata Uniteda, tamo se zatekao Lukaku koji je probao loptu napucati, izbaciti, ali je pogodio svog suigrača. Lopta se odbila do Otamendija koji baš kao i Silva, s pet metara zakucava pokraj De Gee.
 
49' City igra stvarno dobro, ali samo do završne faze napada kad trebaju finiširati. Nevjerojatno da svaki igrač Građana želi doslovce se ušetati s loptom. Sad je Gabriel Jesus izvozao pola Uniteda, ali opet potez previše, dovoljno da super prilika propadne
 
KRAJ PRVIH 45 MINUTA. CITY JE IMAO ČAK 75 POSTO POSJEDA!
 
45' GOOOOL! United nakon katastrofalne pogreške obrane Cityja. Jedna svijeća poslana pred vrata Građana najprije je zbunila Otamendija, a onda i Delpha, koji poklanja zicer Rashfordu, a mlada zvijezda Uniteda ovakav dar ne propušta. 
 
43' GOOOL! DAVID SILVA! Nakon kornera lopta se odbila od Lukakua i došla je do Davida Silve koji s pet metara zakucava pored nemoćnog De Gee.
 
42' Prva prava prilika za City. Sane se izborio za šut i tukao, a De Gea brani i odbija u korner
 
37' Opet City pravi potez viška u situaciji kad može šutirati i pokušati zabiti. David Silva se sjurio pred vrata, mogao je tuči s 16 metara, ali je zakomplicirao. Probao je dodati Sterlingu i obrana Uniteda to je očistila
 
33' Sterling igra stvarno dobro. Vižljast i spretan, sjajno se kreće i muči obranu Uniteda. Mogao je tuči odmah iz odlične pozicije, ali je je otezao, namještao se i na kraju svega napravio je faul u napadu
 
30' Napokon United. Odlična duga lopta prema Lingardu, ali u zadnji trenutak branič Cityja igra loptom i nezgodno vraća svom vrataru, a Ederson je tešku loptu uspio iskontrolirati i dokazao je zašto ga toliko voli Pep Guardiola. Odlična kontrola lopte za jednog vratara
 
24 Sad je probao Fernandinho iz daljine, ali previsoko je to otišlo
 
18' City je bolji. Puno bolji. Fernandinho je idealno izbacio Gabriela Jesusa, Brazilac lomi Roja kao da ga nema i umjesto da zakuca loptu u mrežu s nekih desetak metara, tuče traljavo i blago. Ravno u ruke De Gee.
 
16' Odlična akcija Cityja. Sterling je nakon duplog pasa imao sjajnu priliku, ali iskusni Smalling i zadnji je trenutak to blokirao
 
15' Dalekometni slobodnjak. Kevin De Bruyne je poslao loptu iznad prečke, ali obrana je Uniteda to dirala. Lopta je izvan igre. Manchester City će imati priliku iz kornera.
 
8' Odličan tempo, jako brz ritam susreta, ali pravih prilika još nema
 
1' Počela je utakmica na Old Traffordu
 
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više