us open

Klinka koja je senzacija na US Openu: Kartu za povratak rezervirala sam prije 1. kola

Foto: JOHN G. MABANGLO/EPA-EFE

APSOLUTNO prva priča ovogodišnjeg US Opena je nevjerojatna Emma Raducanu, do ovog turnira 150. tenisačica svijeta.

Britanska 18-godišnjakinja stigla je do polufinala iz kvalifikacija i za ulazak u finale će u noći na petak igrati protiv Marije Sakkari. Raducanu nije izgubila ni jedan jedini set u osam mečeva na ovogodišnjem US Openu, a prije Wimbledona ove godine gotovo godinu dana nije igrala ozbiljan tenis.

U četvrtfinalu je dala samo sedam gemova olimpijskoj pobjednici Belindi Benčić i sve to u tek drugom nastupu na nekom Grand Slamu u karijeri. Simpatična Raducanu je na press-konferenciji otkrila da nije očekivala da će pretjerano dobro proći u New Yorku.

"Stvarno nisam mislila da ću biti ovdje, a imala sam kartu za povratni let odmah nakon kvalifikacija. Sad imam slatke probleme jer moram naći novi let", rekla je Britanka.

"Do povratka na Tour kompetitivan tenis nisam igrala praktički 18 mjeseci i sad sam i sebi i drugima dokazala da je sve moguće ako vjeruješ u sebe. Uoči meča s Benčić sam si rekla da bi mi ovo možda mogao biti zadnji put u karijeri da igram na stadionu Arthur Ashe pa je bolje da uživam što više mogu. Ne gledam previše u budućnost, nego me zanima samo sljedeći meč koji želim dobiti", rekla je Raducanu.

Na novoj WTA listi u ponedjeljak bit će najmanje 51. igračica svijeta, dok bi je osvajanje US Opena, što bi bila jedna od većih senzacija u novijoj povijesti, gurnulo u 25 najboljih.

Pročitajte više