Kljaić: Nemam dokaza, moram i dalje šutjeti o tajnama hrvatskog rukometa

NENAD KLJAIĆ ne miri se s odlukom o svojoj smjeni s mjesta trenera RK Zagreb. Nakon Kljaićevih izjava tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva u kojima je kritizirao izbornika Slavka Golužu i Zorana Gopca, smijenjen je, a to je podiglo još više prašine u javnosti zbog medijskih prepucavanja sa spomenutim dvojcem.

"Živimo u takvoj državi da nakon svega što sam rekao, mediji izvlače samo negativnosti, uvijek izvuku samo najgore, odnosno moju svađu s Golužom. U svim drugim državama bi nakon ovoga letjela glave, a kod nas ništa. Pojeo vuk magarca i idemo dalje", rekao je Kljaić za bosanskohercegovački portal Javno.ba.

Kljaić je osim uvreda na račun Goluže, uputio i neke ozbiljne optužbe rekavši da ga ispred kuće prati netko u bijelom kombiju te kako mu se prisluškuju telefoni.

"Ne, više me ne prate, niti bijeli kombi stoji pred mojom kućom", odgovorio je Kljaić na pitanje o  ranijim tvrdnjama: "Vjerojatno su mi telefon prisluškivali jer se boje istine. Tu istinu, nažalost, ne mogu potkrijepiti dokazima, pa moram i dalje šutjeti o tim tajnama. Možda jednog dana sve izađe na vidjelo".

"Tražio sam licencu, ali HRS smatra da je ne zaslužujem"

Na pitanje o licenci koja mu nedostaje i koja je bila službeni razlog njegove smjene, Kljaić je rekao:

"Imam privremenu trenersku dozvolu na godinu dana koja još nije istekla. Tražio sam produženje, ali HRS mi bez ikakvog obrazloženja ne želi produljiti licencu. Smatraju da to ne zaslužujem", kaže hrvatski trener i zaključuje:

"Pregovaram u inozemstvu o nastavku karijere jer ovdje više nema smisla pokušavati nešto pametno napraviti. Ovdje sve većinom funkcionira prema nekoj podobnosti ili stranačkoj pripadnosti, a ne prema kvaliteti rada".

Pročitajte više