transferi

Ključni sastanak u Barceloni: Trener i predsjednik donijeli odluku o Rakitiću

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ već godinu dana čeka bolji ugovor u Barceloni, no i dalje ima samo obećanje predsjednika Josepa Marije Bartomeua.

Nekad je predsjednik i zbog najsitnijeg problema dolazio Rakitiću pred kućna vrata i uvjeravao ga da ne treba strahovati za svoju budućnost u Barceloni. 

No, vrijeme je učinilo svoje, a Rakitić više nema puno strpljena koje mu dodatno troše i svakodnevne špekulacije o transferu.

Kada je uzeo time out od reprezentacije zbog problema sa zadnjom ložom, bilo je jasno da problemi postoje i na drugom planu. Rakitićeva budućnost u Barceloni više nije sigurna, a hrvatski reprezentativac nakon pet godina i 170 utakmica za klub razmišlja o alternativama.

Radio Cadena Ser objavio je danas kako je trener Ernesto Valverde nakon sastanka s predsjednikom stavio Rakitića na transfer-listu. 

Pristat će na njegovu prodaju, ali samo pod uvjetom da dobije kvalitetnu zamjenu za igrača koji je bio standardni član udarne postave Barcelone.

Pitanje je i kako će reagirati Rakitić koji ima važeći ugovor s Barcelonom do 2021. godine. U klubu su uvjereni da će najbolje ponude za Rakitića dobiti iz Italije i Engleske. Zasad se radi se samo o špekulacijama u kojima se najčešće spominju Manchester United i Inter. Računica je jednostavna za Barcelonu: ako žele potrošiti 200 milijuna eura na pojačanja, moraju na izlaznim transferima zaraditi 100 milijuna eura, kako bi ostali u okvirima financijskog fair-playa. 
 

Pročitajte više