Lige petice

Klopp kritizirao UEFA-u zbog nove Lige prvaka: Ne znam gdje smjestiti sve te utakmice

Foto: Lee Smith/EPA-EFE

JURGEN KLOPP je na konferenciji za medije uoči subotnje utakmice Liverpoola i Newcastlea govorio i o Superligi.

Izrazio je zadovoljstvo ukidanjem Superlige, ali nije sretan novim izgledom UEFA-ine Lige prvaka. Podsjetimo, u novom formatu igrat će 36 ekipa. Svi klubovi natjecat će se u istoj ligi i odigrat će po 10 utakmica. 

"Ne možete samo dodavati nova natjecanja. Jako je dobro što neće biti Superlige, ali ni nova Liga prvaka nije sjajna. UEFA mi je pokazala ideju i rekao sam da mi se ne sviđa. Imamo 10 utakmica umjesto šest. Ne znam gdje ih smjestiti", rekao je Klopp.

Nadovezao se i na ispriku Liverpoolovog vlasnika Johna Henryja svim navijačima i članovima kluba zbog ulaska u Superligu te je rekao da on i igrači nisu dobili odvojenu ispriku: "Nismo dobili odvojenu ispriku. Da budem iskren, mislim da nije ni potrebno. Bio sam spomenut u isprici i za mene je to dovoljno."

"Znam vlasnike šest godina. Znam da je bilo trenutaka gdje nisu donijeli ispravnu odluku, a ovaj put sigurno nisu. No to za mene ništa ne mijenja, preferiram rješavati probleme s ljudima koje znam. Normalno je da se ljudi pitaju kako možemo nastaviti poslije ovoga, no takve stvari se ne rješavaju za tjedan dana. Kao ekipa moramo biti koncentrirani na nogomet", smatra Nijemac.

Brojni Liverpoolovi igrači su se oglasili na društvenim mrežama povodom osnivanja Superlige te su izrazili svoje nezadovoljstvo takvom odlukom. Klopp se ponosi njima.

"Nije me iznenadilo kako su se igrači ponijeli. Oni su odrasli ljudi. To što su oni napravili je jako dobro, izrazili su svoje mišljenje. Nije prvi put da su to napravili, a neće biti ni posljednji", zaključio je.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više