LIGA PRVAKA

Klopp: Pep to priča jer ne pamti kad je bio u finalu Lige prvaka

Foto: EPA

FINALE LIGE PRVAKA je u subotu u Madridu. Prije utakmice Liverpoola i Tottenhama za europski naslov trener Redsa održao je konferenciju za medije. 

Jürgen Klopp bio je sjajno raspoložen u obraćanju novinarima, a stigao je podbosti i velikog suparnika Pepa Guardiolu:

"Pep mora reći da je osvajanje Premiershipa važnije od trijumfa u Ligi prvaka jer već prilično dugo nije bio u finalu LP-a!"

Nakon toga se uozbiljio: "On je sjajan trener i zaslužuje sve pohvale koje dobiva. Dali smo sve od sebe da ove sezone osvojimo engleski naslov, ali City je bio bolji. Ali ostalo je još jedno natjecanje koje možemo osvojiti, Liga prvaka."

Klopp se poklonio svojim igračima: "Ti momci su pružili nevjerojatno puno kako bismo dospjeli ovako daleko. Onako se vratiti protiv Barcelone iz ogromnog minusa i to za samo pet, šest dana, to je briljantno. Zahvaljujući tome smo u ovoj senzacionalnoj situaciji."

Trener Liverpoola izvijestio je kakva je situacija s ozlijeđenim igračima: "Nema šanse da će Keita igrati, a za Firmina ćemo još vidjeti. Trenirao je pa smo ga zatim poštedjeli, ali opet će trenirati sutra. Prema onome što sam vidio, s njim će sve biti u redu."

Klopp se prije ovog finala prisjeća prošlogodišnjeg: "Naravno da taj meč ima veliki utjecaj na sve nas. Sjećam se kako smo na povratku iz Kijeva stajali u redu na aerodromu pognutih glava. Koliko nas je emocija tada preplavilo... Ali vratili smo se opet u finale, i to već iduće godine. Taj poraz nas je pokrenuo i sada imamo najveću priliku da ga poništimo pobjedom."

Na pitanje kakva je momčad koja je izborila ovo finale u odnosu na onu kojoj je to uspjelo prošle godine, Klopp odgovara: "Ne volim uspoređivati svoje ekipe, sve ih volim. Ali nikada nisam bio u finalu s boljom momčadi nego što je ova."

Menadžer Redsa komentirao je suparnika u finalu: "Bit će jako gusto. Mi i Tottenham smo slične kvalitete. Znamo sve jedni o drugima. Razlika između nas ove sezone u Premier League bila je konzistentnost. Obje naše utakmice završene su rezultatom 2:1. Na Anfieldu smo ih dobili sretnim udarcem u posljednjoj minuti. Ali sada će biti potpuno drugačije emocije."

Pročitajte više