LIGA PRVAKA

Klopp: Podržavao sam VAR, nakon večeras više nisam jedan od tih ljudi

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je remijem kod danskog Midtjyllanda (1:1) završio grupnu fazu Lige prvaka, a nakon utakmice menadžer Liverpoola Jurgen Klopp najviše je pričao o VAR-u.

Naime, posebna tehnologija se uključivala u utakmicu više od nekoliko puta uz vrlo duge pauze što je razlog zašto je Klopp sve manji zagovornik VAR-a.

"Previše sve to traje. Nisam išao provjeravati točnost odluka, ali svaku se provjeravalo pet minuta, a vani je hladno. Već vidim da će se ljudi čuditi što pričam o ovome, ali provjere su bile stvarno dugačke, a vani je bilo hladno, to nam uopće nije pomoglo. Ja sam bio jedan od onih koji je podržavao VAR, no sada više nisam siguran. Sada ga imamo i moramo se nositi s tim", rekao je Klopp nakon utakmice.

VAR se palio tri puta

VAR je prvo intervenirao kod penala Danaca kada je golman Kelleher napravio prekršaj na Dreyeru, napadaču domaćih. Sudac je prvo pokazao zaleđe, ali nakon dugog gledanja ponovljene snimke, sudac je procijenio da nije bilo ofsajda i pokazao na penal iz kojeg je Midtjylland izjednačio. Još veću pauzu vidjeli smo kada je Scholz zabio za vodstvo danske momčadi da bi VAR ipak pokazao kako se prije udarca jedan igrač domaćina našao u zaleđu. Još jednu dugu pauzu vidjeli smo nakon gola Minamina koji je poništen prvotno zbog zaleđa. VAR je pokazao kako napadač Liverpoola nije bio u zaleđu, ali je procijenio kako je Mane u gradnji akcije igrao rukom, iako se nije činilo kako postoji snimka koja to 100% dokazuje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više