Knežević u društvu Del Piera i Trezegueta: Konkurencija je jaka, ali nisam dvojio

DARIO KNEŽEVIĆ nešto iza 14 sati i službeno je postao igrač Juventusa. Slavni je klub na svom službenom webu objavio da trener Claudio Ranieri može računati na novu obrambenu snagu, jer nakon Olofa Mellberga, stopera koji je potpisao u siječnju, stigao je i Darijo Knežević.

Naš je reprezentativac jutros obavio liječničke preglede u sportskoj klinici Fornara u Torinu, a novinarima i javnosti predstavljen je u Juventusovom kampu u Vinovu. Time je službeno okončan torinski derbi za Knaževića, u kojem je deblji kraj izvukao Torino.

Trakavica je formalno zaključena još u noći s nedjelje na ponedjeljak, a sve je dogovoreno na nedjeljnom ručku Kneževićevog zastupnika s Alessiom Seccom, direktorom Stare Dame. Bili su to mukotrpni, pravi talijanski pregovori, u kojima se vodila bitka između Juventusa i Torina, mada je cijelu situaciju režirao kontroverzni predsjednik Livorna Aldo Spinelli. Predsjednik friškog drugoligaša u dobrim je prijateljskim odnosima s prvim čovjekom Torina Urbanom Cairom, no ostaje upitno hoće li prijateljevati i nakon pribjega Kneževića u krilo Stare Dame.

"Prije dva dana potpisali smo ugovor da Knežević ide nama na prodaju. Nudili smo 1,5 milijuna za otkup njegovog ugovora te 600 tisuća za tri, odnosno 500 tisuća eura za četiri sezone. Spinellijev je potez sramotan i stoga ću ugovor koji posjedujem predati na arbitražu.", rekao je Cairo.

Kako bi udobrovoljili čudljivog Spinellija, Knežević je zajedno sa svojim zastupnikom, potpisao ugovor na još četiri godine s Livornom, ali je u isto vrijeme potpisan sporazum o petogodišnjoj posudbi Riječanina Juventusu. Ovisno o broju nastupa, Knežević će godišnje zarađivati do 900 tisuća eura. Svoju priliku tražit će među četiri stopera: Legrottaglie, Chielinija, Mellberga i Andrade koji se još oporavlja od operacija koljena.

"Došao sam u veliki klub. Kada je došla ponuda Juventusa, nisam dvojio gdje želim otići. Svjestan sam da me čeka jača konkurencija nego u Torinu, ali siguran sam da ću na svakom treningu naučiti nešto novo.  Pa ovdje ću igrati s veličinama poput Trezegueta i Del Piera", kazao je naš reprezentativac.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više