Koln prekinuo Hannoverov niz: Jajalo igrao, Varvodić ga gledao s klupe

NOGOMETAŠI Koelna pobijedili su na svome RheinEnergie stadionu Hannover s 3:0 u prvoj utakmici 26. kola njemačke Bundeslige. Prekinuli su na taj način Hannoverov niz od tri pobjede i ukupno pet dvoboja bez poraza.

Portugalski veteran Petit (34) doveo je domaće u vodstvo u 36. minuti nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca s otprilike 18, 19 metara. Isti je igrač u 60. minuti proigrao Lukasa Podolskog koji je zaobišao vratara Floriana Fromlowitza i s lijeve strane smjestio loptu u mrežu za 2:0.

Priču je u 79. minuti nastavio Milivoje Novakovič kojem nije bilo teško zabiti iz neposredne blizine u prazan gol nakon dodavanja Podolskog s lijeve strane kaznenog prostora. Slovenski reprezentativac je i zaključio golijadu deset minuta kasnije kad je pogodio ramenom poslije ubacivanja Adila Chihija s desne strane.

I Podolski i Novakovič sada na kontu imaju po 11 pogodaka ove sezone u Bundesligi.

Naš je Mato Jajalo odigrao svih 90 minuta za Koeln, dok je vratar Miro Varvodić cijelo vrijeme proveo na klupi za rezerve.

Koeln se pobjedom barem privremeno probio ispred Schalkea na deseto mjesto, dok je Hannover i dalje treći, ali je sada pružio priliku Mainzu i Bayernu da mu se približe u borbi za Ligu prvaka.

 

Bundesliga, 26. kolo:

Koeln – Hannover 4:0 (Petit 36, Podolski 60, Novakovič 79, 89)

Redoslijed: 1. Borussia Dortmund 61 (-1), 2. Bayer 49 (-1), 3. Hannover 47, 4. Mainz 43, 5. Bayern 42...

Pročitajte više