Kopić nije ljut samo zbog poraza: "Slaven ne igra za nikoga osim za sebe"

Foto: Hina

U POSLJEDNJEM susretu 25. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici pobijedila Slaven Belupo 3:2 i ponovo ima četiri boda više od Dinama.
 
Bila je to sjajna utakmica s mnogo preokreta i pet golova, te gredom u sudačkoj nadoknadi koja je mogla u potpunosti zakomplicirati završnicu prvenstva.
 
Gosti su vodili 1:0, potom izjednačili na 2:2, Rijeka je tri minute prije kraja susreta sjajnim pogotkom Marka Vešovića stigla do vodstva 3:2, a Josip Tadić umalo izjednačio u 90. minuti pogodivši vratnicu.
 
Rijeka nije više tako uvjerljiva kao jesenas, no pobjeđuje. Kek je nakon utakmice bio zadovoljan.
''Željeli smo pobjedu i uz jedan veliki voljni moment na igralištu, uza sve probleme koje smo imali kroz utakmicu, mislim da smo zasluženo pobijedili u trileru koje je sretno za nas završio. Vjerovali smo da možemo preokrenuti, radili smo pogreške, to je istina, ali pobijedili smo izuzetno korektnog i kvalitetnog suparnika'',  rekao je pa je priznao da mu je momčad imala puno sreće:
 
''Strašan pritisak je bio na igračima, ali oni su to odradili s velikom željom. U toj želji ima problema i pogrešaka. Zašto pritisak? Zato što smo prvom mjestu. Igrači svaku utakmicu znaju da igraju za velike stvari, sa svih strana se nešto piše, govori, a sve momčadi protiv nas žele pobijediti najbolju momčad u državi. Nisu svi naviknuti igrati za prvaka i to se u nekim utakmicama i vidi, ali vidi se i kvaliteta. Na ovakvim utakmicama, a bit će ih možda još, moraš izazivati i sreću.''
 
Trener Slavena Željko Kopić nakon poraza bio je ljut, ali ne toliko zbog gubitka bodova, koliko zbog raznoraznih govorkanja da će Slaven protiv Rijeke igrati za Dinamo.
 
''Zasmetale su mi najave da Slaven Belupo igra za nekog drugog, da ćemo se baciti na glavu ili da se Željko Kopić želi dokazati. Kopić ima svoj klub i svoje igrače s kojima naporno radi. Uzeli smo bod na Poljudu, doma smo pobijedili Hajduk, protiv Dinama vodili na Maksimiru do 94. minute, a završilo je 1:1, pa iduće dvije utakmice minimalno izgubili. To nema veze s Rijekom ni s gospodinom Kekom, analiza utakmica je za svakog suparnika jednaka, a mislim da su to komplimenti za mladog trenera koji želi prenijeti na svoju momčadi nogomet kakav smo danas igrali. Svi su mogli uživati u duelima, intenzitetu, agresivnost'', rekao je Kopić, pa je obećao da će do kraja prvenstva Slaven ''poginuti'' na svakoj utakmici, neovisno o protivniku:
 
''Tko više zasluži do kraja prvenstva neka bude prvak. Slaven Belupo će se u još jednoj utakmici i protiv Rijeke i protiv Dinama, ali i svakog drugog suparnika, bacati na glavu. To je moj način shvaćanja života i nogometa, odnosno odgovornosti prema klubu koji me plaća i drži za trenera.''
 

Pročitajte više