Košarkaši Splita zabili 116 koševa za polufinale Kupa

Foto: KK Split

U SRIJEDU smo doznali i prvog polufinalista Kupa Krešimira Ćosića, a to su košarkaši Splita koji su u svojoj dvorani svladali zagrebačku Hermes Analiticu sa 116:89 (30-20, 23-26, 31-24, 32-19). 

Za pobjednike je Marin Marić postigao 24 koša uz 13 skokova, a kod gostiju je najbolji bio Grgur Brčić s 23 poena.

''Najvažnije je da smo ovo odradili i plasirali se u polufinale. Imamo dosta problema s ozljedama, nisu igrali Vranković (nos), Mesiček (leđa), Perković je izašao iz korone, Ukić nije igrao drugo poluvrijeme, Marčinković ima konstantne probleme s leđima. Ovaj ludi ritam u ova četiri mjeseca uzeo je svoj danak'', kazao je Splitov trener Ivica Skelin.

Split: Perković, Gizdavčić 14, Perasović 8, Kedžo 6, Ukić 6, Marčinković 11, Šarić 9, Bajo 10, Čampara 8, Vranković, Luković 20, Marić 24.

U ovoj je sezoni promijenjen sustav natjecanja u Kupu pa nema završnog turnira osam momčadi, već će se sve do finala utakmice igrati na jednom od terena sudionika, dok će završnica biti odigrana na neutralnom terenu.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama sastaju se: Vrijednosnice Osijek - Zadar (2. veljače), Cibona - Adria Oil Škrljevo (3. veljače), Zabok - Furnir (3. veljače).

Polufinala su na rasporedu 10. veljače, a finale 13. veljače.

Pročitajte više