Kostelić: Sve mogu nadoknaditi u Val d`Isereu

IVICA KOSTELIĆ stigao je u Zagreb na pregled kod fizioterapeuta Zorana Prše, nakon čega će otići na rehabilitaciju u Daruvarske toplice.

Odmah po dolasku najbolji hrvatski skijaš stao je pred novinare usporenog hoda i ukočenog tijela.

"Već u utorak trebao bih krenuti u Val d`Isere i nadam se da ću biti spreman. Ne osjećam se onako loše kao u siječnju", kazao je Ivica u nevjerici, piše Jutarnji list.

Kostelić nije mogao sakriti razočaranje spletom okolnosti zbog kojih je morao odustati od utrka i vratiti se u Hrvatsku. Svjestan je da je izgubio velik broj bodova u utrci za ukupnu pobjedu, ali neće odustati.

"Sve što sam izgubio, mogu nadoknaditi ako ću skijati u Val d`Isereu", rekao je optimistično. Ispričao je kako je sam kriv za probleme s leđima i opisao što se točno događalo u četvrtak kad je nakon dugo vremena ponovo osjetio bolove.

"Pogriješio sam što sam nezagrijan krenuo na stazu, a temperatura je tog jutra bila -23 stupnja celzijeva. To je bio loš potez. Onda se dogodio doskok na ravninu kad sam osjetio udarac u tijelo i zglobove, a problem je povećao i nedostatak medicinskog tretmana leđa otkad smo došli u Sjevernu Ameriku. Bilo bi drugačije da su s nama bili moj liječnik i fizioterapeut, ali Pršo ima tešku bolest u obitelji i jasno mi je da nije mogao s nama", kaže Kostelić.

Ante Kostelić: Rano je za prognoze

Ivica će i dalje izbjegavati odlazak na operaciju dok god je to moguće, iako se bol u leđima može pojaviti u bilo kojem trenutku.

"Dok god ne počnem osjećati bol u nogama, operacija ne dolazi u obzir. Liječit ću se na sve moguće druge načine jer je operacija leđa prerizična", odlučan je skijaš.

Ivičin otac Ante nije toliko optimističan kad je u pitanju nastup u Val d`Isereu.

"Nisam siguran da će moći tamo skijati, ali rano je za prognoze. Vidjet ćemo", kaže stariji Kostelić.

U siječnju se Ivica nakon sedam dana boravka u toplicama vratio treninzima i skijanju, ali se ubrzo vratio na rehabilitaciju. Ovog puta bi oporavak mogao trajati malo duže, oko dva tjedna.

"Možda ćemo posjetiti dr. Mayera u Munchenu, specijalista za kralježnicu koji brine o mnogim sportašima. Ne znam hoćemo li uspjeti dogovoriti termin. Bitno je da se što prije oporavi jer su skijaši nezamjenjivi, nitko ne može skijati umjesto njega", zaključio je Ante Kostelić.

Pročitajte više