TRANSFERI

Kovač ga rekordno platio i odmah poslao na operaciju: Vraća se za pola godine

Foto: EPA

LUCAS HERNANDEZ prije par dana potpisao je za Bayern. Od 30. lipnja postaje igrač njemačkog kluba, koji za njega Atleticu plaća odštetu od 85 milijuna eura.

Mladi (23) stoper i lijevi bočni Atletija i reprezentacije Francuske tako je postao najskuplji igrač u povijest Bayerna. Uz godišnja primanja od 13 milijuna eura, bit će i jedan od najplaćenijih igrača.

Ali ne ide sve tako glatko u ovom povijesnom transferu. Hernandez je prije mjesec i pol teže ozlijedio ligament koljena i od tada nije igrao. Zadnji meč bio mu je madridski derbi 9. veljače, nakon čega je propustio svih pet prvenstvenih susreta i obje utakmice osmine finala Lige prvaka. 

Nije, dakle, novost da je Hernandez ozlijeđen niti se radi o tome da Bayern nije znao da rekordno plaća teže ozlijeđenog igrača. No na liječničkim pregledima u Münchenu otkriveno je da je ozljeda teža nego što se mislilo i da zahtijeva kirurški tretman. 

Zato je Hernandez, koji se nakon potpisa ugovora s Bayernom vratio u Atletico čiji je igrač do ljeta, morao ići na operaciju. Zahvat je uspješno izveden u Austriji, a očekuje se da će se Hernandez oporaviti do kraja ljeta i početka iduće sezone. 

Pročitajte više