KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Kovač pred ogled koji donosi Ligu prvaka: Nismo favoriti

Foto: Eric Gaillard/Reuters/Guliver

MONACO nije favorit u ogledima protiv Šahtara, tvrdi trener francuskog prvoligaša Niko Kovač pred susrete koji pobjedniku dva ogleda donose plasman u skupine Lige prvaka.

Za razliku od domaćeg prvenstva u koje je startao porazom (Lorient 0:1) i remijem (Nantes 1:1), Monaco se u kvalifikacijama za Ligu prvaka rezultatski uvjerljivo nosio s praškom Spartom koju je u dvjema utakmicama svladao s ukupnih 5:1. Posljednja prepreka za njega je Šahtar, a Kovač tvrdi da mu momčad u taj susret ne ulazi kao favorit.

''Šahtar je težak suparnik. Kvalificirao se u Ligu prvaka 13 puta u posljednjih 15 godina, a pamtimo i prošlosezonske susrete protiv Real Madrida koji je svladao dvaput. U momčadi imaju mnogo talentiranih brazilskih igrača, novi im je trener Roberto De Zerbi i tim su koji je lijepo gledati'', započeo je Kovač i nastavio:

''Očekujem drugačiju utakmicu u odnosu na one koje smo dosad igrali. Oni uvijek gledaju kako napasti, igrati svoju igru i stvarati prilike. To bi i nama trebalo pomoći da razvijamo svoju igru. Igraju s četvoricom u posljednjoj liniji, za razliku od francuskih momčadi koje se obično brane s pet igrača.''

''Jasno je da je Šahtar favorit, ali mi želimo iznenaditi i ispuniti cilj plasmanom u skupine Lige prvaka. Naporno smo radili prošlu sezonu, a sad je pred nama finale svega u dvije utakmice. Fizički, psihički i taktički smo spremni za njega'', zaključio je Kovač.

Pročitajte više