KRAJ PRIČE Dražen Ladić u stožeru Zlatka Dalića za SP

Foto: Hina 

DRAŽEN LADIĆ bit će dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Nakon mjeseci rastezanja i preslagivanja u HNS-u, čelni ljudi danas kažu da nije bilo nikakvih problema u imenovanju stožera koji želi izbornik Zlatko Dalić. 

"Ladić putuje s reprezentacijom u Ameriku i bit će dio stručnog stožera. Izvršni odbor o tome će se službeno očitovati nakon utakmica s Peruom i Meksikom. Nitko nije bio protiv Dražena Ladića. Izbornik Dalić nakon posljednje press konferencije i objave popisa poslao je i sastav stožera, koji je prihvaćen. Ladićeva uloga sada je skauting Islanda, a Dalić ga u Rusiji želi kao pomoćnika", rekao nam je Marijan Kustić, direktor u HNS-u i saborski zastupnik HDZ-a. 

Izbornik Dalić, koji je preuzeo reprezentaciju u nokdaunu, plasirao se na SP i popeglao fasadu HNS-a, o ovoj temi oglasio se opet vrlo kratko.

"Rekao sam tko su imena na mom popisu, ne želim od toga raditi problem i ne želim da se o tome više govori. Sve smo riješili, Ladić ide s nama, dio je stožera. Kraj priče, treba nam energija za druge stvari", rekao je izbornik, koji se drži izvan dosega zapovjednih linija i frakcija u HNS-u.

Hrvatska reprezentacija trenutno je potpuno izdvojen pogon i izbornik (igrom slučaja i okolnosti) u HNS-u ima veliku slobodu.

Dalić je o Ladiću javno rekao svega nekoliko rečenica i uručio HNS-u popis putnika. To je bilo to. 

U Savezu danas kažu da ne postoji nikakav sukob na relaciji s Draženom Ladićem, bivšim mladim izbornikom, velikim kritičarem HNS-a i čovjekom koji je ovršio Mamićev Dinamo.

"Pritisci takve vrste nikada nisu postojali. Mamić i Dinamo nikada nisu kočili Ladića", rekao nam je Kustić.

Problem je ipak postojao, a Dražen Ladić bio je na rubu da odustane i poštedi Dalića, sebe i HNS neugodne situacije. 

Pred hrvatskom reprezentacijom su dvije prijateljske utakmice na tlu Sjedinjenih Američkih Država. Izabranici Zlatka Dalića prvo će 23. ožujka igrati protiv Perua u Miamiju te 27. ožujka u Dallasu protiv Meksika. 

Pročitajte više