KRALJU RIMA NOVI UGOVOR Totti u 40-oj potpisuje na šest godina

Foto: Getty Images/Guliver Image

FRANCESCO TOTTI zagazio je u 41. godinu života, ali još uvijek je kapetan jedinog kluba njegovog života, za koji je debitirao kao 16-godišnjak, još 28. ožujka 1993. Gotovo na samu 24. godišnjicu tog povijesnog događaja, Romin predsjednik James Palotta objavio je veliku vijest.

Rimski Cezar po svemu sudeći igra zadnju sezonu za Romu, jer posljednjih mjeseci i sam je dao naslutiti da će mu 25. biti i zadnja. Godine i konkurencija čine svoje, pa Totti posljednjih sezona puno više funkcionira kao simbol i motivator, "starosta" koji s klupe bdije nad igračima i pokazuje im što Roma znači, nego što igra.
 
Zbog toga je ulazio u sukobe s trenerom Spalettijem. Ali, kada god su oni ili njegov prethodnik Garcia pozvali starog senatora u igru, Totti je pokazivao da u njemu još ima vatre. Ipak, ove sezone to se sve više pretvara u žeravu, pa je Totti od ljeta naovamo sakupio tek 280 minuta u 11 utakmica Serie A i zabio dva gola, a dodao je još jedan u Kupu. 
 
Roma se ipak želi odužiti velikanu koji joj je cijeli život ostao vjeran iako je imao brojne ponude za prelazak u trofejnije, bolje i bogatije klubove, pa mu je, kako pišu talijanski mediji, već ponudila šestogodišnji ugovor. Ali, ne igrački, nego za funkciju sportskog direktora."
 
"Još nismo razgovarali o tome hoće li završiti s nogometaškom karijerom. Ali, ako se to dogodi, Tottija čeka ugovor na šest godina i postat će naš sportski direktor." kaže predsjednik Palotta i dodaje kako od Tottija očekuje, ako odluči da više neće oblačiti žuto-crveni dres, od iduće sezone Romu u Ligi prvaka predvodi u odijelu, kao najvažniji klupski operativac, zadužen za kupnju i prodaju igrača. 
 
Tottijev odgovor na ovu ponudu još se čeka. 

Pročitajte više