Kramarić: Srbi imaju odličnu momčad pa nisu bez razloga napravili takve transfere u Premiership

VEĆ JE u svom debiju za U-21 selekciju protiv Norvežana zabio svoj prvijenac i još jednom dokazao neosporni talent. 18-godišnji Andrej Kramarić sve češće dobiva priliku kod Krune Jurčića, a nije ga previdio niti Dražen Ladić. U nadolazećoj utakmici protiv Srba u Varaždinu bit će udarna snaga, međutim oprezni mladić kaže kako je svjestan kvalitete protivnika:

"Srbi imaju odlične igrače, to je jako dobra momčad. Nisu bez razloga igrači njihove momčadi napravili tako dobre transfere u Premiership. Gledao sam koliko ukupno košta njihova i naša ekipa pa sam malo uspoređivao. Skuplji su od nas, što isto nešto govori", objašnjava Dinamov napadač u razgovoru za Index i dodaje:

"Srbe svi hvale, ali mi moramo razmišljati samo o svojoj igri. Trebamo odigrati organizirano, motivirano i čvrsto. Nadamo se pobjedi, no radi se o jakoj reprezentaciji i ako bude remi on bi također bio zadovoljavajući."

Kramarić nije mogao zamisliti bolji debi za U-21 reprezentaciju od onog u Norveškoj. Zabio je svoj prvijenac, a Hrvatska je uvjerljivo slavila.

"Prezadovoljan sam sa svojim debijem u Norveškoj. Sve je proteklo odlično, a zabio sam i svoj prvi gol. No, smatram da mogu puno bolje nego što sada igram. Cilj mi je napredovati i u individualnom smislu i kao dio momčadi. Cilj mi je jednom u budućnosti A reprezentacija. Htio bih se profilirati u velikog napadača i sazrjeti u igračkom smislu", objašnjava mladić.

"Ne treba se zanositi"

Nakon dosta vremena mlada reprezentacija izgleda vrlo obećavajuće.

"Teško mi je govoriti o tome i uspoređivati ovu momčad s nekim ranijima pošto sam sada prvi put ovdje. Jesam pratio sam neke stvari, ali nisam bio toliko unutra kao sada. No, dobri smo - to je istina."

Niti Dinamu ne ide puno lošije. U HNL-u nemaju nikakvu konkurenciju, a napokon je krenulo i u Europi.

"Istina je da nam ne ide loše. No, ne smijemo se zanositi i zadržati u tom nekom zadovoljnom stanju duže vrijeme. Svaka tri dana je nova utakmica, tu je prvenstvo, kup i Europa. Uskoro će doći i Amsterdam. Treba se koncentrirati na to."

"Mogu još bolje"

Kramarić je na kraju kratko prokomentirao i tranziciju iz juniorskog u seniorski nogomet. Iako mu ide i više nego zadovoljavajuće, Dinamovac kaže kako može biti još bolje.

"Zadovoljan sam svojim seniorskim stažem. Donedavno sam još uvijek bio junior. Velika je to razlika. Sve je puno brže, igra je mnogo čvršća, ide se grublje. Polako dobivam i minutažu u Dinamu, no ipak osjećam da mogu dati puno više", zaključio je mladić.

Pročitajte više