Kranjčar: Finale FA kupa na Wembleyju veći je doživljaj od pobjede nad Englezima

POBIJEDITI Engleze na Wembleyju bilo je nezaboravno iskustvo, ali osvajanje FA kupa na istom stadionu za Niku Kranjčara bit će još slađe.

Ove subote Niku i njegove suigrače iz Portsmoutha u hramu engleskog nogometa dočekuje niželigaš Cardiff, posljednja prepreka na putu hrvatskog veznjaka prema podizanju pehara FA kupa, koji za Portsmouth osim prestiža predstavlja i ulaznicu za Europu.

Niko Kranjčar engleskim je novinarima rekao kako je mislio da se nikad neće osjećati bolje nego te večeri kad je Hrvatska na Wembleyju tukla samodopadne Engleze, ali...

"Imam lijepe uspomene na ovaj stadion, ali nadam se da će ova treća biti i najbolja. Mislim da je finale FA kupa najvažnija utakmica koju ću ovdje odigrati. Kad je Hrvatska pobijedila Englesku došli smo ovdje s namjerom da pošaljemo poruku kako imamo dobre igrače i kvalitetnu momčad. To smo postigli i nikad nisam na Otoku imao problema zbog te utakmice", kaže Niko koji ovoga puta namjerava poslati istu poruku, ali u Portsmouthovo ime.

"Ova je ekipa obavila sjajan posao u posljednje tri godine, FA kup idući je korak na putu našeg razvoja. Bio bi to važan rezultat, ne samo za nas kao igrače, već i za klub jer nas FA kup vodi u Europu. To je još jedan korak unaprijed, još jedno vrijedno iskustvo i još jedna šansa da napredujemo kao klub", kaže Kranjčar mlađi.

O Kupu Uefa Niko još ne razmišlja. Iako Cardiffu gotovo nitko ne daje šanse protiv Pompeyja, kup je natjecanje u kojem je sve moguće. "Utakmica u subotu neće biti formalnost. Ove sezone sve su momčadi velike četvorke osim Manchester Uniteda ispale od niželigaša. I nama se to može dogoditi pa moramo igrati svoju najbolju igru", kaže Kranjčar.

Što znači da se Portsmouth napokon mora malo trgnuti i pronaći formu koju su izgubili u završnici sezone; Kranjčarova je momčad upisala samo jednu pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

"Svima nam je to na pameti, iako ne razgovaramo o lošoj formi. Ali nisam zabrinut. Finale FA kupa je utakmica koja se događa samo jednom, koju čekate cijeli život. Ništa što se prije toga dogodilo nije bitno. Važno je samo izaći na teren i igrati".

Mnogi engleski novinari upravo Kranjčara smatraju najzaslužnijim za Portsmouthov razvoj. Sky Sports uvrstio ga je u najbolju momčad sezone, a Niko je vrhunskim igrama kroz cijelu sezonu privukao pozornost najboljih premierligaških momčadi poput Tottenhama i Arsenala.

No, sirenski zov Emiratesa ili White Hart Lanea nije dovoljno jak; Kranjčar će svoju karijeru nastaviti u Portsmouthu. "Ovdje imam sve što mi je potrebno. Imamo kvalitetu, samo pogledajte igrače koji igraju za Portsmouth i što su sve osvajali u svojim karijerama. Ova momčad je spremna za velike utakmice", podvukao je Kranjčar.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više