Kranjčar: Iz poštovanja nisam slavio gol, ipak mi je Portsmouth bio odskočna daska

"ULAZ u Ligu prvaka dodatno bi ojačao sastav Tottenhama", smatra naš Niko Kranjčar koji zajedno s navijačima i upravom s White Hart Lanea sanja o Ligi prvaka.

Spursi trenutno drže četvrto mjesto ljestvice Premiershipa, a zadrže li tu poziciju i na kraju sezone, naći će se u krugu momčadi koje će kroz kvalifikacije pokušati izboriti prestižno nogometno europsko klupsko natjecanje.

"Spursi bi mogli privući još jače igrače izborimo li Ligu prvaka. S bazom navijača koje imamo i planovima za novo igralište za trening Tottenham je top-klub."

"Kroz karijeru sam sanjao o nastupima u Ligi prvaka i mislim da smo dovoljno jaki da u njoj budemo dobri. Ipak, momčad treba pojačati. Barcelona je najuspješniji europski klub ovoga trenutka, prošle su sezone osvojili šest naslova, ali i prošloga ljeta napravili nekoliko promjena u momčadi. Sastav valja osnaživati svake godine", smatra Kranjčar koji je prošle subote postigao šesti prvenstveni pogodak.

Zabio je svom bivšem klubu Portsmouthu u pobjedi 2:0 a i tako na najbolji mogući način najavio polufinale FA Cupa. Naime, Tottenham će se u njemu ogledati upravo protiv Portsmoutha s kojim je Kranjčar to natjecanje osvojio u sezoni 2007/08.

U ovim trenucima Portmouth proživljava dramu uzrokovanu stečajem koji je posljednjeplasiranoj momčadi Premier lige dodatno otežao situaciju oduzimanjem devet bodova. Cijela ta situacija Kranjčara rastužuje, pa naš nogometaš kaže da zbog nje nije niti želio proslaviti pogodak koji je postigao u 41. minuti utakmice, kada je Modrićev udarac s vrha šesnaesterca nakon odbijanca u kaznenom prostoru pospremio neometan vanjskim dijelom desne noge s par metara u mrežu Davida Jamesa.

"Nisam slavio iz poštovanja prema navijačima i samome klubu. Ipak mi je Portsmouth bio odskočna daska. Meni je žao vidjeti što se događa ondje. Osvojili smo FA Cup i igrali u Europi. Nismo znali da su vlasnici, ili tko je to već činio, potrošili više novca od realnih mogućnosti. Portsmouth je mogao biti konstantan u Europi da toga nije bilo", zaključio je Kranjčar.
 

Pročitajte više