"Krasni" Rakitić uz pečenu prasetinu u srbijanskom konzulatu pratio ogled Orlova i Elfa

KELNSKI dnevnik Express najavio je da će hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić dvoboj Njemačke i Srbije sa SP-a u JAR-u odgledati u srbijanskom konzulatu u Gladbecku.

Na slasne zalogaje na ražnju pečene prasetine i janjetine, navode Nijemci, hrvatski je nogometaš bundesligaša iz Gelsenkirchena obećao doći u goste srbijanskom konzulu u Gladbecku uz posredništvo svog prijatelja, 59-godišnjega Aleksa Spenglera, dugogodišnjeg kultnog sportskog direktora drugoligaša Fortune iz Düsseldorfa, koji ima srbijanske i njemačke korijene.

"Znamo se od prošle godine, kada smo se upoznali u trening-kampu. Postali smo istinski prijatelji", izjavio je za kelnski dnevnik Spengler dodavši: "Ivan je krasan momak. Obično nogometaši Schalkea uoči svojih domaćih bundesligaških dvoboja dolaze kod nas u Düsseldorf u karantenu, pa se viđamo redovito. Radujem se što ćemo zajedno pogledati utakmicu. Pozvao nas je srbijanski konzul Branko Radovanović. Povest ću sa sobom i svog sinčića Luku, družiti se sa svojim sunarodnjacima."

Ne zna se za koga je u utakmici drugog kola skupine D palce stiskao Rakitić. Spengler je ponudio salomonsko rješenje: "Neka pobijedi bolja momčad!"
 

Pročitajte više