Hrvatski kup

Krznar: Trebao nam je ovaj pehar. Poraz bi bacio sjenu na ovu sezonu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je osvojio Kup Hrvatske nakon što je u finalu uvjerljivim rezultatom 6:3 pobijedio Istru.

Dinamo je poveo u 5. minuti golom Oršića, a na 2:0 povisio je Ademi već u 9. minuti. Treći gol za Dinamo zabio je Majer u 33. minuti.

Devet golova u dramatičnoj utakmici

Istra je smanjila golom Hare u 52. minuti, a Japanac je već u sljedećem napadu zabio za 3:2. No, Dinamo se vratio na dva gola prednosti u 59. minuti autogolom Šutala.

Na 4:3 smanjio je Gržan u 63. minuti iz penala, da bi Mislav Oršić nakon kontre u 73. zabio za 5:3. Na konačnih 6:3 povisio je Gavranović u 83. minuti.

Ovo je za Dinamo 16. naslov prvaka u Kupu, a prethodni je osvojio 2018. godine.

"Poraz bi bacio sjenu na ovu sezonu"

Na konferenciji za medije trener Dinama Damir Krznar kazao je da je njegovoj momčadi bio potreban ovaj trofej da zaokruži povijesnu sezonu.

"Lijepa utakmica za finale Kupa. Malo stresna za nas trenere. Imali smo pad koncentracije i to je Istri dalo vjetar u leđa. Nismo očajavali ni kod rezultata 4:3. Znali smo da su konci u našim nogama. Voda nije bila samo do koljena, bila je malo i u ušima. Nije bilo panike na 3:2. Trebali smo se samo vratiti na tvorničke postavke. Uz pomoć naša dva, tri trenera na terenu, odnosno dva, tri kapetana ili dokapetana, uspjeli smo srediti stvari. Teren je bio izuzetno težak, posebno za momčad koja ima kombinatoriku. Ovaj pehar nam je trebao da sezonu završimo kako smo je i počeli. Ovo je jedna od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Bilo bi puno žalosnije da nismo osvojili ovaj trofej. Bacili bismo sjenu na neke stvari", kazao je Krznar.

Pročitajte više