Kulminacija menadžerskih trikova: "Valencia i Palermo za Kalu spremaju 12 milijuna funti!"

MAGLOVITE se stvari događaju oko Hajdukovog najvrijednijeg igrača Nikole Kalinića. No, sada ja barem nešto sigurno; Bijeli su spremni na preliminarne pregovore za skoru prodaju prvog poljudskog napadača. Proteklih dana u Splitu su zbog hrvatskog reprezentativca boravili predstavnici Valencije, na čelu sa sportskim direktorom Fernandom Gomezom Colomerom, a sastančilo se u hotelu Lav Le Meridien.

Možda i ima istine u informacijama koje su stizale tog vrućeg popodneva, jer aktualno vodstvo preoblikovanog Hajduka obvezalo se da će Kalinića zadržati do ljeta 2009. godine, osim u slučaju nemoralne ponude. A cifra od osam, svakako i deset milijuna eura definitivno spada u taj rang. Jasno, malo je tko zaista i očekivao da će Španjolci iskrcati takav novac, no razgovor Hajdukovce ništa ne košta. Dapače, na njemu samo mogu dobiti, kako na Kalinićevoj cijeni, tako i na reputaciji. Bijelom čelništvu, dakako, ne pada na pamet prodati Kalinića prije ljeta (osim za basnoslovan iznos o.pa.), a onda novom Nadzornom odboru koji tek treba biti oformljen, u ruke predati obezglavljenu momčad. S bogatim dioničarima i iznimno uspješnim poslovnim ljudima kao što su Rimac, Andabak ili Miličić takve stvari ne prolaze.

Kalinić je, bez sumnje, vruća roba, oko koje će se lomiti koplja Hajdukovih ulagača, ali i sveprisutnih menadžera i "vanjskih suradnika" koji njuše dobar posao. Širenju kalkulacija u raznim interesnim sferama bitno pogoduje mistična situacija oko Kalinićevih zastupnika. Kalinić se nikada nije jasno izjasnio po pitanju ljudi kojima je povjerio svoju karijeru, no nije tajna da nekadašnji vrsni golgeter i bivši Hajdukov sportski direktor Tomo Erceg te Frane Žaja, stariji brat velikog Kalinog prijatelja Mirka s kojim je igrao još u juniorima Hajduka, uživaju veliko povjerenje mladog napadača.

Dizanje cijene: Cifre idu i do 12 milijuna funti

No, u doticaj s javnosti puštaju se, tradicionalno, neka manje poznata imena, poput Franje Vrankovića, koji je talijanskim medijima danas pojasnio situaciju oko Kalinićevih prosaca. Situacija neodoljivo podsjeća na slučaj kada je Predrag Rački, licencirani menadžer i otac nekadašnjeg Hajdukovog napdača Natka, putem informativnog programa javne televizije poručio da u ruci ima 12 milijuna eura vrijednu ponudu za Kaline usluge. Iz Hajduka je stigao ciničan odgovor: "Ne znamo tko je Predrag Rački", a sličan nastup imao je i sam Kalinić.

Franjo Vranjković, agent koji je u aktualnom pitanju porazgovarao s Talijanima, otišao je korak dalje. Osvrčući se na koji je tradicionalno zaljubljen u hrvatski talent, Vranjković je poručio da takve priče nemaju previše veze s istinom.

"Glasine koje dolaze iz Engleske nisu točne. Kalinić uostalom, nema dovoljan fond internacionalnih utakmica da bi ostvario pravo za stjecanje radne dozvole, a time i mogućnost da zaigra u Premiershipu.", isitče Vranjković, ne obazirući se pri tom na činjenicu da radna dozvola ipak nije toliki problem, ako se nogometaš predstavi FA-u kao vanserijski talent.

"Jedino što mogu potvrditi je interes Valencije i Palerma koji bi za zimu mogli ponuditi 12 milijuna funti za Kalinićeve usluge."

Kalinić se već oprašta s navijačima

Vranjković je dodao da bi se čelnici Valencije, , a takav je rasplet nagovijestio i naš reprezentativni napadač za kojeg bi odlazak u Primeru bila kruna sjajne karijere.

Što se Kalinića tiče, zanimljivih priča naslušat ćemo se u bliskoj budućnosti, no lavina se zakotrljala, a Hajduk će zagristi za prvi pravi mamac. Prvi napadač Bijelih već se javno oprašta od navijača, moli ih za podršku, jer želi otići s titulom prvaka. Ugovor koji ga za Hajduk veže do 2010. godine sasvim sigurno neće biti obnovljen, a potvrdio je to medijima i Franjo Vranjković...

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više