Kuže: Obećajem da ću s Dinamom osvojiti naslov prvaka, a volio bih vratiti i Niku

BUDE li sjeo na Dinamovu klupu, Josip Kuže najavio je kako će s Dinamom osvojiti naslov prvaka, te da će Modri napokon igrati nogomet na europskoj razini. Također je naglasio kako bi rado vratio Niku Kranjčara u momčad.

Kuže je u razgovoru za Večernji list kazao kako mu se čini da su on i Dinamo potrebni jedno drugome.

"Dinamu ne treba čovjek koji obećava floskule i spominje "red, rad i disciplinu", Dinamu treba čovjek koji jamči uspjeh, koji će obećati više od normalnoga. A ja tvrdim da mogu ostvariti obećano, znam kako postići rezultat." - rekao je Josip Kuže koji se prošle jeseni i sukobio sa Zdravkom Mamićem.

No, Kuže je za Večernji kazao kako je sve nesporazume s Mamićem riješio, te da je Mamiću "samo pobjegla koja riječ previše", pa su se zato posvađali. Kuže je, naime, kao dugogodišnji prijatelj Mamiću pokušao ukazati na neke propuste, no sve je završilo svađom.

U intervjuu za Sportske novosti rekao je kako smatra da je Dinamo bolja momčad od Hajduka i da je sudbina bila iznimno okrutna prema Dinamu. "Da su se uspjeli plasirati u Ligu za prvaka s osam ili devet bodova zaostatka, gotovo sam siguran da bi bili prvaci." - dodao je.

Najjača figura u Dinamu je prema njemu Eduardo da Silva kao pravi napadač, a što se tiče obrane, Kuže vjeruje kako s ovim potencijalom Dinamo može biti iznimno čvrst i kvalitetan i u tom segmentu.

Što se tiče Nike Kranjčara, smatra da je Dinamo pogriješio što ga je prodao Hajduku jer je on, neovisno na neke navike zbog kojih ima poteškoća u igri, potencijal koji razigrava druge potencijale. 

Kada bi postao trener, rado bi vidio Niku u Dinamu. "Makar, moram naglasiti da takve zvijezde i djeca kluba ni sami ne smiju težiti odlasku. Ako ih se već i gura kroz izlazna vrata, moraju se oduprijeti i ostati." - dodao je za Sportske novosti. 

Novi trener Dinama bit će poznat nakon izborne skupštine Kluba koja će se održati 29. svibnja, a Kuže je prema nekim medijima najizgledniji kandidat.

Kuže je trener Dinama bio prije 15 godina, od 1989. do 1991. godine, a osim Dinama trenirao je i Zagreb, Gambu Osaku, Mainz i banjalučki Borac.

Pročitajte više